FOTO Predsjednik Zoran Milanović prošpancirao Varaždinom

| 31.8.2024. u 19:45h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je večeras Varaždin gdje je obišao Špancirfest, jednu od najvećih i najpopularnijih kulturno-turistička manifestacija u Hrvatskoj. Špancirfest se održava već 26. godinu za redom, a od 23. kolovoza do 1. rujna pretvara Varaždin u epicentar kreativnosti i zabave po kojoj je poznat i izvan granica Hrvatske.

Ovaj najpopularniji i najveći ulični festival u Hrvatskoj oživljava povijesnu jezgru Varaždina bogatstvom sadržaja i događanja za sve generacije i stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini prepoznatljivim i izdvaja od ostalih. U deset dana festival donosi više od 500 programa i spaja sve ponajbolje od glazbe, uličnih performansa, umjetnosti do kreativnog stvaralaštva i gastronomije.

Ulice, trgovi i parkovi Varaždina pretvoreni su u glazbene, kazališne, plesne i performerske pozornice, ateliere na otvorenom uz bogatu izlagačku i gastronomsku ponudu, a predsjednik Milanović obišao je izlagače u Kukuljevićevoj , Uskoj – Umjetničkoj, Gajevoj i Kranjčevićevoj te Trgu kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i Trgu Miljenka Stančićana.

Predsjednik Milanović obišao je Špancirfest u društvu domaćina iz Varaždina i Varaždinske županije, gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja i Miroslava Markovića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovra Lukavečkog i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te direktorice Turističke zajednice Grada Varaždina Jelene Toth.

Uz predsjednika Milanovića bili su pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić i savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.