FOTO: Predsjednik Malte sa suprugom u Varaždinu

J.Š./ Varaždinske vijesti | 28.10.2021. u 15:25h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu državnog posjeta Republici Hrvatskoj, Varaždin je posjetio predsjednik Republike Malte NJ. E. g. George Vella sa suprugom.

Predsjednika Republike Malte i njegovo izaslanstvo dočekao je na uglu Ulice Vatroslava Lisinskog i Uršulinske ulice domaćin posjeta, gradonačelnik Neven Bosilj koji je tom prilikom skrenuo pozornost na značenje ovakvih posjeta za promociju grada Varaždina.

- Čast je Varaždinu da ga posjećuje predsjednik jedne države. U ovom slučaju predsjednik Republike Malte i da se zanima za našu kulturu, tradiciju i povijest, ali i za probleme s kojima se susrećemo u svakidašnjem životu. Velika je čast i uživamo povjerenje državnog vrha što nam šalju delegaciju jedne strane države u grad Varaždin i postali smo grad primjer. Nadam se da ćemo ovim posjetom opravdati očekivanja našeg državnog vrha i predstaviti i grad Varaždin i državu u najboljem svjetlu. Zato jer ovakve sitnice i ovakvi posjeti pridonose ukupnoj slici i grada Varaždina i Republike Hrvatske u svijetu – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Visoki gosti iz Malte razgledali su postav muzeja Stari grad, prošetali ulicama Varaždina, a na Franjevačkom trgu susreli se i s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom.

Na Trgu kralja Tomislava Varaždinska građanska garda predala je prijavak u čast visokom gostu koji je potom razgledao varaždinsku katedralu i susreo se s biskupom varaždinskim mons. Bože Radošom.

Galerija slika