FOTO Postavljaju se kućice na varaždinskom placu za prodaju, samo se još čeka odluka Stožera Foto: Krešimir Đurić

FOTO Postavljaju se kućice na varaždinskom placu za prodaju, samo se još čeka odluka Stožera

IHR/Varaždinske vijesti | 6.4.2020. u 13:02h | Objavljeno u Aktualno

 Kao što je jučer najavio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, danas se počelo s postavljanjem kućica na varaždinskom placu kako bi se lokalnim OPG-ovima omogućila prodaja voća, povrća i sadnica na varaždinskom placu, čim to bude moguće.

Prema riječima direktora Gradske tržnice Varaždin Predraga Ciglara, bit će postavljeno 13 kućica.

- Kako bismo omogućili što većem broju OPG-ova da prodaju svoje proizvode na tržnici, trenutno postavljamo kućice. Čekamo još odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Mislim da je pitanje dana kada će to biti moguće, možda već sutra ili prekosutra - uvjeren je Ciglar.

Napomenuo je kako će se prodaja odvijati pod strogo kontroliranim uvjetima prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

- Stoga molim sve još jednom za razumijevanje. Napravit ćemo raspored kako bi svi bili zadovoljni i pravedno raspodijeljeni. U postavljenim kućicama moći će se prodavati i presadnice, jedna je voćarna otvorena, a bit će otvorena još jedna, sve kako bi naši Varaždinci mogli nabaviti domaće, zdrave proizvode na varaždinskom placu - rekao je Ciglar.

Podsjećamo, voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer je rekao je kako se razmatra mogućnost otvaranja tržnica.

- Svakodnevno o tome pričamo i razmatramo modele. Sada je odluka o prodavanju poljoprivrednih proizvoda na otvorenim, ali ograđenim tržnicama praktički gotova. S epidemiolozima i HZJZ-om smo radili na njoj i ona će, pod uvjetom da ne dođe do pogoršanja u uvjetima održavanja linearnog rasta broja novozaraženih, vrlo brzo biti donesena i objavljena - najavio je Božinović.

Galerija slika