FOTO Počele pripreme za gradnju Centralnog operacijskog bloka u OB Varaždin Foto: VV

FOTO Počele pripreme za gradnju Centralnog operacijskog bloka u OB Varaždin

VV | 28.8.2023. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno

U krugu Opće bolnice Varaždin priprema se gradilište budućeg Centralnog operacijskog bloka, koji će se nalaziti između zgrada Kirurgije, Ginekologije i Neurologije.

centralni_operacijski_blok_ob_varazdin_gradiliste_28082023_1.jpg

Riječ je o realizaciji najvećeg projekta u Varaždinskoj županiji, ukupne vrijednosti 45.077.468,19 eura. Na građevinske radove se odnosi nešto više od 26 milijuna eura, dok je procijenjena vrijednost nabave medicinske i ostale opreme 18,3 milijuna eura. Podsjetimo, ravnatelj bolnice Damir Poljak 11. srpnja potpisao je ugovor s predstavnicima izvođača radova.

>> FOTO U krugu varaždinske bolnice kreće izgradnja Centralnog operacijskog bloka

Novi objekt će biti bruto površine nešto veće od 11.700 četvornih metara, sastojat će se od podruma, prizemlja i četiri etaže te će spojnim hodnicima biti povezan s postojećim zgradama.

centralni_operacijski_blok_projekcija__1_.jpg

U prizemlju će se nalaziti medicinsko-biokemijski laboratorij i transfuzijska medicina za rad s pacijentima, RTG dijagnostika i središnja sterilizacija, a na prvom katu dijagnostički dio laboratorija te laboratorijske djelatnosti transfuzijske medicine.

- Na 3. katu će biti centralni operacijski blok s osam operacijskih sala, i to kirurške, oftalmološka, urološka, otorinolaringološka te prostor za postoperativnu njegu pacijenata. Na 4. katu nalazit će se multifunkcionalna dvorana za predavanja i tehnički prostori zgrade, na krovu zgrade sletna staza za medicinski helikopter, dok će u podrumskoj etaži, uz tehničke sadržaje, biti podzemna garaža – pojasnio je Poljak.

Rok za završetak radova i cijelog projekta je 31. prosinca 2025. godine.

centralni_operacijski_blok_ob_varazdin_gradiliste_28082023_2.jpg

centralni_operacijski_blok_ob_varazdin_gradiliste_28082023_3.jpg

centralni_operacijski_blok_ob_varazdin_gradiliste_28082023_4.jpg