VIDEO, FOTO: Nakon 184 km simbolične hodnje, Pume se vratile u Varaždin Foto: Krešimir Đurić

VIDEO, FOTO: Nakon 184 km simbolične hodnje, Pume se vratile u Varaždin

Varaždinske vijesti | 18.12.2018. u 17:41h | Objavljeno u Aktualno

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade danas su završili simboličnu hodnju povratka u Varaždin, dugu 184 kilometra, koja je započela u srijedu 12. prosinca u Našicama.

U završnoj etapi hodnje "Pumin skok 18" Pumama su se u hodnji pridružili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

Hodnja je organizirana u čast poginulih hrvatskih branitelja, a odvijala se u sedam etapa: Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin, a svaka etapa nosila je naziv po jednoj operaciji koju je uspješno provela 7. gardijska brigada Pume.

Završetak hodnje obilježen je kod Spomen obilježja Puma u Varaždinu gdje su ministar Krstičević, načelnik GS OS RH general Šundov i pripadnici Puma položili crvene ruže za sve poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume.

Povratak Puma u Varaždin obilježit će se bogatim programom, a građani su posebno pozvani na veliki Božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske i gostiju, koji će biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani Arena Varaždin u srijedu, 19. prosinca, od 19:30 sati, uz besplatan ulaz.

Svečano otvaranje i imenovanje vojarne 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu održat će se u četvrtak, 20. prosinca.

 

Označeno u
Video sadržaj