Svečana akademija bila je prilika da se najboljim policijskim službenicima uruče pohvalnice za njihov rad Foto: Krešimir Đurić

FOTO Na svečanoj akademiji povodom Dana policije nagrađeni najbolji policajci

| 25.9.2018. u 14:14h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Policijski posao oduvijek je odstupao od prosječnosti, vrlo je nepredvidljiv i nesiguran te su rad, motiviranost i izdržljivost policijskih službenika svakodnevno na kušnji. No, svi zajedno možemo pokušati savladati sve prepreke jer uvijek ima prostora za još bolji rad - poručio je to kolegama policajcima Predrag Benčić, načelnik Policijske uprave varaždinske, tijekom svečane akademije održane povodom Dana sv. Mihaela kada se obilježava Dan policije.

DSC_6838.jpg

Svečana akademija održana je u prepunom HNK u nazočnosti brojnih gostiju, a Benčić je u uvodnom govoru, između ostalog, naveo kako PU varaždinska u proteklih godinu dana bilježi dobre rezultate te je među najboljim policijskim upravama u Hrvatskoj, dok je Varaždinska županija među najsigurnijim županijama u Hrvatskoj.

- Nismo imali težih kaznenih djela, dok su ona koja su izazvala veći interes javnosti, razriješena. U idućem su nam razdoblju prioritet kaznena djela kriminaliteta bilo koje vrste, sigurnost cestovnog prometa te održavanje povoljnog stanja javnog reda i mira - rekao je Benčić.

DSC_6853.jpg

Zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je pak kako se za policijski posao odlučuju hrabri i humani ljudi, ali i da država ne može funkcionirati bez policije, a i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok naveo je kako politika i policija moraju surađivati.

DSC_6865.jpg

- Dobri projekti iz ovoga grada preslikani su na državu pa su tako i primjerice projekti "Policija u zajednici" i "Info-punkt" oformljeni i u ostalim policijskim upravama - poručio je Čehok.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak, i sam bivši policajac, rekao je pak kako je migrantska kriza prije nekoliko godina bila najveća kriza s kojom se policija susrela od Domovinskog rata.

- Policajci su zaštitili naše građane kada je kroz našu državu prošlo 670.000 migranata. Odradili su sjajan posao - ocijenio je Stričak. 

DSC_6871.jpg

Usto, svečana akademija bila je prilika da se najboljim policijskim službenicima u protekloj godini uruče pohvalnice za njihov rad. 

Ovogodišnji su dobitnici Tatjana Novak iz Ureda načelnika, Danijel Posavec i Matija Kreš iz Službe policije, Igor Koščak, Saša Vrtarić i Josip Uršulin iz Službe kriminalističke policije, Krešimir Cesar i Goran Bencek iz Službe za granicu, Danijel Horvat iz OKC-a, Ivica BlažiPetar Conjar i Jurica Boos iz Interventne jedinice policije, Robert Šestanj-Perić, Anica Kutnjak, Petra Pofuk i Natalija Zvonarek iz Službe zajedničkih i upravnih poslova, Roland Brodar, Marko Horvat, Željko Cerovčec i Spomenka Čolo iz Policijske postaje Varaždin, Matija Brežni,  Ivica Vidoni i Marijana Buhin iz Policijske postaje Ivanec, Damir Sušec, Saša Gizdavec i Ljubica Loparić iz Policijske postaje Ludbreg, Sanjin Kramar,  Davor Galina i Spomenka Česi iz Policijske postaje Novi Marof, Marko Juren, Danijel Cepanec i Nenad Vinceković iz Postaje granične policije Varaždin te Mario Kranjčić, Emilio Peharda i Gordana Novak iz Postaje prometne policije Varaždin. 

DSC_6949.jpg

Usto, načelnik varaždinske policije ovim je putem pozvao sve građane da u četvrtak, 27. rujna, u 10 sati dođu na Kapucinski trg gdje će se održati Taktičko-tehnički zbor. U sklopu njega bit će prezentiran rad policije, odnosno svi rodovi policije, od kriminalističke do granične policije, a održat će se i atraktivna vježba interventne policije.

Usto, mladima će biti prezentirano zanimanje policajac, odnosno sve prednosti ulaska u policiju.