FOTO Mališani se ogledali u teniskom višeboju na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Varaždina

| 27.4.2022. u 08:16h | Objavljeno u Aktualno

Ovogodišnji Olimpijski festival dječjih vrtića, koji je počeo u ponedjeljak likovnom radionicom, u utorak je nastavljen višebojem na terenima Teniskog kluba „Varteks“, koji je partner Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina u organizaciji festivala.

Djevojčice i dječaci natjecali su se u brzini i spretnosti, koristeći rekete i teniske loptice, a sudjelovali su mališani iz sedam varaždinskih vrtića.

Marko Dugandžić iz TK „Varteks“ naglasio je da je svako uključivanje djece u sportske aktivnosti hvalevrijedno.

- Djeca i odgajateljice već znaju kako izgleda teniski višeboj kod nas. Tu su četiri poligona gdje se loptice vode na reketu, gađaju se čunjići, prebacuje se preko obruča, zapravo zanimljiv motorički poligon. I klinci su uvijek veseli. Malo bolje ide onima koji s odgajateljicama dođu dan prije probati poligon, ali svi su veseli i nasmijani i na kraju dobe nagrade - rekao je Dugandžić.

- Nažalost, ove godine je bio najmanji odaziv djece, ali tako je i s ostalim sportovima. Danas kada djeca „vise“ na mobitelima, jako je dobro što prije uključiti ih u sport. I u vrijeme korone, kad nije bilo treninga, djeca su slabije bila uključena u sport i to se vidi po rezultatima. Sada trebamo više poraditi na tome, a ovaj olimpijski festival jedan je od dobrih načina - dodao je.

Iako na Olimpijskom festivalu nije najvažnije tko će biti najbolji, već da se djeca druže, vježbaju, upoznaju različite sportove, ipak su, kao i na „pravim“ sportskim natjecanjima, proglašeni najuspješniji. To su polaznici Dječjeg vrtića „Bajka“. Drugi je bio DV „Varaždin“ – Koprivnička, treći „Zeko“, četvrta „Panda“, peti DV „Varaždin“ – Trakošćanska, šesta „Čira-čara“ i sedmi „Zečić“.

19. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina nastavlja se u srijedu vožnjom spretnosti bicikla, od 10 sati, kod dvorane „Varaždin“ u Graberju. Četvrtak je rezerviran za natjecanja u plivanju na Gradskim bazenima „Varaždin“, koja će početi u 10.30 sati.

Veliko finale 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina biti će na stadionu „Sloboda“ u petak od 16 sati. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te atletskim disciplinama.

Olimpijski festival dječjih vrtića održava se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.