FOTO Humanitarni koncert Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" napunio kazalište jer važno je pomagati drugima Foto: HDZ - Katarina Zrinski

FOTO Humanitarni koncert Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" napunio kazalište jer važno je pomagati drugima

Varaždinske vijesti | 20.11.2019. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Zajednice žena HDZ-a „Katarina ZrinskiVaraždinske županije i Grada Varaždina, uz suradnju Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, u utorak, 19. studenog, održan je humanitarni koncert povodom Dana Katarine Zrinski.

U varaždinskom su se kazalištu okupili čelnici Županijske i Gradske organizacije HDZ-a, saborski zastupnici, dužnosnici i brojni drugi koji su uživali u već tradicionalnoj manifestaciji, u koncertu Varaždinskog komornog orkestra te solistima Domagojem Dorotićem, Terezijom Kusanović, Ivanom Lazar, Filipom Hozjakom i Gabrijelom Deglin.

Predsjednica gradske Zajednice žena Otilija Cvetko naglasila je humanitarnu notu koncerta uz brojna eminentna imena hrvatske opere te istaknula kako kroz niz humanitarnih zbivanja nastoje pomoći potrebitima.

- Riječ je o lijepoj tradiciji. Mi se svake godine trudimo organizirati što kvalitetnije koncerte i posjetitelji su uvijek zadovoljni. Važno je u svakom aspektu darivati potrebite - rekla je Cvetko.

Izaslanica predsjednice Republike Hrvatske je posebno zahvalila varaždinskom ogranku Katarine Zrinske na svim humanitarnim projektima kojima pomažu najranjivije skupine našeg društva, kao i svim donatorima i dobrotvorima koji se njihovim akcijama odazivaju.

-  Koliko smo dobri ljudi gleda se po tome koliko smo u životu dali, a ne koliko smo uzeli! Zato veliki pljesak, zahvale i čestitke idu upravo onima koji nesebično daruju potrebitima i nemoćnima. Snaga, zajedništvo i ljubav varaždinske Katarine Zrinske svima nam može biti uzor i nadahnuće - rekla je Renata Margaretić Urlić zahvalivši u ime predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović organizatoricama ovog sjajnog koncerta i članicama Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je istaknuo kako žene treba uključiti u sve pore društveno-političkog života.

- Kada pogledamo zastupljenost žena na zadnjim izborima za Županijsku skupštinu Varaždinske županije moramo naglasiti da ih je bilo 53 %, a trenutačno u Klubu vijećnika HDZ-a sudjeluje 42% žena - rekao je Stričak pritom se osvrnuvši i na predstojeće predsjedničke izbore.

- Hrvatska demokratska zajednica je upravo jednu ženu istaknula kao svoju kandidatkinju, a to je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Smatram da je njezina spontanost najveća vrlina i čvrsto vjerujem u pobjedu na izborima - zaključio je Stričak.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan rekao je kako je humanitarni koncert poklon ne samo stranačkim kolegicama, već i svim Varaždinkama i Varaždincima.

-  Samo ime Katarine Zrinske svojevrstan je simbol želje za slobodnom Hrvatskom. Mi sada živimo taj san i na nama je da izgradimo pošteniju i bolju državu - naglasio je Habijan.

Ovu inicijativu Zajednice žena pohvalila je i saborska zastupnica Sunčana Glavak. Naglasila je kako je manifestacija uvrštena u kalendar godišnjih aktivnosti Zajednice žena na nacionalnoj razini, a osvrnula se i na položaj žena na političkoj sceni.

- Ono što je vrijednost Zajednice je promicanje žena dajući im pritom snagu i energiju da se i same izbore za političke pozicije. Žene još uvijek, nažalost, ne samo u političkom životu, već i gospodarskom i na najvećim funkcijama, ne obnašaju dužnosti kao muškarci. Ta slika se polako mijenja i mislim da na ovakav način možemo pridonijeti da žene budu malo hrabrije, da naprave iskorak u političkom djelovanju, jer ako žene mogu držati tri kuta kuće, onda mislim da imaju što reći i u našoj zajednici i dati joj svoj doprinos - naglasila je Sunčana Glavak.

Svečani humanitarni koncert završio je druženjem uz izložbu domaćih kolača koje su pripremile članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“.