FOTO: Fanon dolazi u poduzetničku zonu Kneginec, evo kako teku radovi Foto: Luka Šalamun

FOTO: Fanon dolazi u poduzetničku zonu Kneginec, evo kako teku radovi

| 3.7.2024. u 09:17h | Objavljeno u Aktualno

Kao što smo već ranije objavili, načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški je temeljem provedenog javnog natječaja i odluka Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec potpisao ugovore o kupoprodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Kneginec s tvrtkom Fanon.

Radovi su u poduzetničkoj zoni u Knegincu već započeli, a prema riječima direktora Fanona Marija Jarnjaka, tvrtka Fanon ide u proširenje, odnosno u prvoj fazi centralizaciju svojih skladišnih kapaciteta. Uz to, u Kneginec se seli i jedan dio proizvodnje, prije svega proizvodnja proteina i ulja.

- Širimo se prvenstveno radi povećanja obujma proizvodnje, a poduzetničku zonu u Knegincu smo odabrali zbog logističkih razloga, odnosno blizina autoputa, a imamo i mjesta za širenje. - objasnio je direktor Fanona.
Inače, Fanon je najveći komercijalni proizvođač stočne hrane i druga najveća uljara u Hrvatskoj, a krajem prošle godine je najavio investiciju koja će itekako promijeniti naličje hrvatske marikulture – tvornicu riblje hrane. Hrvatska nema svoju tvornicu riblje hrane, a uzgoj ribe jedna je od naših glavnih strateških okosnica - rekao je Jarnjak za Lider.

novi-fanon-pogon-zona-kneginec-3.jpg

novi-fanon-pogon-zona-kneginec-4.jpg

novi-fanon-pogon-zona-kneginec-9.jpg