FOTO Dodijeljena nagrade i priznanja Varaždinske županije, u ime nagrađenih zahvalio se Boris Kos Foto: Krešimir Đurić

FOTO Dodijeljena nagrade i priznanja Varaždinske županije, u ime nagrađenih zahvalio se Boris Kos

VV | 6.9.2024. u 21:00h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu današnje svečane sjednice Varaždinske županije dodijeljene su nagrade i priznanja.

Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u ovoj godini posthumno je dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj nesreći, koja je tijekom života ostavila trag darujući svoje vrijeme za volontiranje i humanost, a posebno treba istaknuti da je prije svoje 24. godine postala udomiteljica četvero djece. Nagrada je uručena majci Petre, Ljubi Horvat.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin koje ove godine slavi 120 godina organiziranog obrtništva u Varaždinu te Borisu Kosu poznatom varaždinskom poduzetniku, koji je kroz 46 godina svog rada i djelovanja od obrta s jednim zaposlenim narastao na poduzetnika s nekoliko tvrtki, a koji danas u području prijevoza, održavanja i prodaje vozila zapošljava 330 djelatnika.

Dobitnici Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i inozemstvu su Ivor Karavanić koji 30 godina znanstveno proučava špilju Vindija, direktor VTV Televizije Marijan Varović te Dvoru Trakošćan koji ove godine obilježava 70. obljetnicu osnivanja.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su županove nagrade zaslužnim pojedincima i pravnim osobama. Među nagrađenima su Kerekesh teatar koji obilježava 10 godina umjetničke samostalnosti, mr. sc. Roman Ozimec, stručnjak za ekologiju, biologiju i agronomiju, Radovan Martinec, predsjednik DVD-a "Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu, dr. sc. Branimir Štimec, prof., koji kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Vinica te Srednjoj školi "Arboretum Opeka“ Marčan razvija i promiče sport, Branko Crnčec, vlasnik uspješne poslovne priče koja je započela prije 50 godina, osnivanjem ugostiteljskog obrta CBS u Svibovcu Podravskom te Lukri Gradiček za 30 godina neprekidnog volontiranja u Caritasu Varaždinske biskupije te Barbari Kelava, najboljoj učenici završnih razreda srednjih škola.

U ime nagrađenih zahvalio se Boris Kos.