FOTO Čelnik Domovinskog pokreta Penava na Adventu u Varaždinu: "Hvala što ste branili naš Vukovar"

VV | 16.12.2021. u 17:04h | Objavljeno u Aktualno

Iako su Varaždin i Vukovar gradovi prijatelji o čemu svjedoči povelja o prijateljstvu potpisana od dvojice gradonačelnika prije pet godina, vukovarski je gradonačelnik i predsjednik Domovinskog pokreta prvi puta posjetio Varaždin kao čelnik ove političke stranke.

Nakon održanog sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta Varaždina i Varaždinske županije, Penava je kod Županijske palače na konferenciji za medije podsjetio na vječito prijateljstvo dvaju gradova. Istaknuo je kako je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u varaždinskom HNK na poticaj braniteljskih udruga Varaždina i Vukovara te 2017. godine potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji između dvaju gradova.

- Obilazeći podružnice Domovinskog pokreta po Hrvatskoj danas sam u posjetu Varaždinu gdje sam se susreo s našim članovima i simpatizerima – naglasio je i dodao kako se danas nije susreo s aktualnim varaždinskim gradonačelnikom, ali je Varaždincima i stanovnicima Varaždinske županije zahvalio što su sudjelovali u obrani Vukovara.

Domaćin predsjedniku Domovinskog pokreta predsjednik podružnice DP-a Varaždinske županije Darko Novoselec goste je potom poveo u razgled varaždinskog Adventa, a kod spomenika hrvatskim braniteljima kod crkve Svetog Nikole Penava je položio cvijeće i zapalio svijeću.

Označeno u
Galerija slika