FOTO Božićna drvca najtraženija roba: najbolje idu nordijske jelke i to visoke tri, četiri metra! Foto: Luka Šalamun

FOTO Božićna drvca najtraženija roba: najbolje idu nordijske jelke i to visoke tri, četiri metra!

VV | 20.12.2023. u 11:59h | Objavljeno u Aktualno

Ovih dana najtraženija roba je - božićna jelka! Pravo mjesto za kupovinu je staro sajmište na Banfici, gdje od nedjelje, 17. prosinca traje prodaja božićnih drvca.

Ove su godine cijene božićnih drvca u prosjeku skuplje za 10 do 15 eura, a najtraženija je nordijska jelka. S njihovim uzgojem prije 10-ak godina krenuo je Jurica Zrinski iz OPG Zrinski iz Gornjeg Ladanja, jedan od najdugovječnijih trgovaca božićnih drvca na starom sajmištu u Varaždinu.

- Nekada su se najbolje prodavale obične ili srebrne jele, a danas su najtraženije nordijske, kojih Nekad nije ni bilo za kupiti. Jesu skuplje, ali ljudi su prepoznali i cijene kvalitetu - otkrio je Zrinski.

No to nije sve: ni mala božićna drvca više nisu u modi.

- Mala drvca nekad su se sjajno prodavala, no danas, moram priznati, najtraženija su ona visoka tri, četiri metra - otkrio je Zrinski.

Tako se obična smreka može kupiti od 15 do 25 eura, srebrna smreka 20 do 40 eura, dok je cijena nordijske jele od 35 do 50 eura.

Ponuda božićnih drvca na starom sajmištu je velika, a ima li ih dovoljno i kakve su cijene provjerio je naš fotoreporter Luka Šalamun.