Erlić: Centar predinkubacije i ulaganja u FOI prvi projekti u fokusu stategije razvoja urbanog područja grada Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Erlić: Centar predinkubacije i ulaganja u FOI prvi projekti u fokusu stategije razvoja urbanog područja grada

IHR/Varaždinske vijesti | 25.9.2024. u 15:02h | Objavljeno u Aktualno

- Gradu Varaždinu Vlada je odobrila 22 milijuna eura temeljem strategije razvoja urbanog područja grada Varaždina. Tu je cijeli niz projekata koji će se realizirati iz tog mehanizma, ali mi smo sada stavili fokus na prva dva koja trebaju ići, a to je Centar kreativnih industrija i ulaganje u FOI, odnosno za projekt "Centar predinkubacije“. To je za studente koji se žele odvažiti u poduzetničkim idejama, da to mogu napraviti upravo u ovom centru. Hvale vrijedni projekti - ustvrdio je danas ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Šime Erlić na otkrivanju ploče "Županija - prijatelj djece" na zgradi Županijske palače. Ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan osvrnuo se na još jedan projekt, kampus FOI-ja, o kojem je bilo riječi na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Naime, što je s kampusom FOI-ja, pred kojim je istek valjane građevinske dozvole, zanimalo je vijećnicu Reformista Nataliju Martinčević.

- Prozivali župana iako ga nije bilo na sjednici: "Žao mi je što se mučite, svima je to pomalo neugodno gledati"

Zamjenica župana ustvrdila je kako se razgovori intenzivno provode, a da se o tome razgovara potvrdio je i ministar Habijan.

- Ono što je u fokusu je razvoj FOI-a, što je ključno ne samo za Grad Varaždin i Varaždinsku županiju, nego i za Republiku Hrvatsku s obzirom na kadar koji se tamo obrazuje. Razgovarat ćemo i o izgradnji kampusa o kojima se već dugo priča i to će biti jedna zaokružena priča na korist cijele Republike Hrvatske i našeg tržišta rada koje vapi za ovakvim kadrom - poručio je Habijan.