Epidemiološka slika na sjeveru zemlje sve bolja: u Međimurju petero novooboljelih Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Epidemiološka slika na sjeveru zemlje sve bolja: u Međimurju petero novooboljelih

VV | 12.6.2021. u 09:48h | Objavljeno u Aktualno

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata zabilježeno je pet pozitivnih osoba na koronavirus.

Ukupan broj pozitivnih osoba u najsjevernijoj Hrvatskoj županiji trenutno je 92: u Županijskoj bolnici Čakovec nalazi se 19 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

- U protekla 24 sata nema preminulih osoba - poručuju iz međimurskog Zavoda za javno zdravstvo.
Epidemiološka situacija je sve bolja. Sedmodnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 73 pozitivnih na 100 000 stanovnika, a 14-dnevna incidencija 152, a u proteklih sedam dana PCR-om je testirano 854 osoba te je udio pozitivnih u broju testiranja 9,3 %.

Tijekom današnjeg dana se nastavlja akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji.

- Ako stanovnici Međimurske županije imaju problema s izdavanjem covid putovnica, mogu se obratiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Potrebno je poslati ime i prezime, MBO (matični broj osiguranika) te fotografiju ili sken potvrde o cijepljenju (radi podatka o seriji cjepiva koje ste primili) - kažu iz međimurskog Zavoda za javno zdravstvo, ali napominju izdavanje Covid putovnica ovim putem nije moguće za inozemne osiguranike, koji imaju EKZO.