Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok Foto: Krešimir Đurić

Ekos holding izjavio da neće ovršiti Grad nego čekaju da se sve raščisti integralnom nagodbom

MGA/VV | 24.4.2020. u 19:03h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Dvoje SDP-ovih vijećnika Bruno Ister i Miroslav Marković tijekom aktualnog sata današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, pitali su što se trenutačno događa po pitanju pravomoćne presude Trgovačkog suda iz lipnja prošle godine. Tom je presudom Grad Varaždin izgubio spor s tvrtkom Ekos holding vezano za POS zemljište u ulici Vilka Novaka te Grad mora po toj presudi isplatiti oko 30 milijuna kuna.

- U kojoj je fazi ta priča s obzirom da je Grad izložen mogućoj ovrsi, postoji li kakav proces koji se odvija oko toga, jer su ti troškovi bili dio integralne nagodbe koja je skinuta s dnevnog reda i nema je niti na današnjoj sjednici - pitao je SDP-ov Bruno Ister.

Na njega se nadovezao i stranački kolega Miroslav Marković komentirajući da ta ovrha stoji nad glavom gradskoj tvrtci Gradski stanovi.

Gradonačelnik Ivan Čehok odgovorio je da su od Ekos holdinga primili izjavu u kojoj stoji da tvrtka neće ovršiti Grad.

- I oni čekaju da se nagodbom, koja bi se trebala sklopiti, da se integralno sve raščisti i za to vrijeme neće ovršiti Grad, a mi smo bili dužni platiti samo dio troškova koji se odnose na sudske troškove - kaže gradonačelnik, iz čijeg odgovora proizlazi da u Gradu također ne odustaju ni od "integralne nagodbe" koja je bila u fokusu netom prije izbijanja koronakrize.