Stigla rasvjeta u šetnicu u Dravskoj šumi, no od glazbe zasad ništa

vv | 18.9.2019. u 19:51h | Objavljeno u Aktualno

- Rasvjeta je gotova i možete vidjeti da smo položili ispit s jednom šetnicom. Bilo je puno pitanja građana hoće li se betonirati ili asfaltirati, no postavili smo materijal koji je u skladu s cijelom park šumom i ne odstupa od prirode. S postavljanjem rasvjete morali smo čekati zbog procesa u prirodii, ali mogu reći da je postavljeno 11 rasvjetnih stupova uz četiri senzora, što znači da tek kad se šetači ili biciklisti približe rasvjetnim tijelima ona se pojačati. Na takvo rješenje odlučili smo se kako bi bio što manji utjecaj na biosferu u Dravskoj park šumi – rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na večerašnjoj konferenciji za novinare koju je održao na uglu Bombellesove i Vukovarske ulice u Varaždinu.

S obzirom da je još u travnju najavio kako će se u šetnici slušati glazba, od toga neće biti zasad ništa.

- Šetnja kroz Dravsku šumu užitak: šetačima će svirati glazba, a mogu piti vodu s pipe

- Glazba je od početka pogrešno shvaćena jer ima jako puno park šuma i parkova u Europi koji imaju glazbu. To nije ambijentalna glazba koja bi svirala glasno ili koju biste mogli čuti čim uđete u šetnicu. Mi smo sada ostavili mogućnost da se to uvede, no u ovom trenutku glazbu nećemo uvoditi – istaknuo je Čehok i još jednom ponovio kako nitko nikada nije mislio raditi veliku buku uz zvukove prirode .

- To je još jedna potvrda da slušamo i razgovaramo sa strukom – ustvrdio je.

Varaždinski gradonačelnik je rekao kako je sada u potpunosti komunalno opremljeno Dravsko kupalište i šetnica uz rijeku Dravu.

- Radi se na obnovi mosta te smo u razgovoru s HEP-om da potez između dva mosta također urbaniziramo. Pri tome ne mislim na velike urbanizacije građevinskog tipa, nego asfaltiranje površina zbog lakšeg pristupa ovom prostoru. Napravit će se rekreacijske staze i odmorišta uz kanal kako bi građani na samom prostoru između vode, kanala i gornjih porvšina se rekreirati i šetati, mogli sjesti na klupice ili napravili piknik.  Bit će prekrasno i to je nekakav plan za iduće dvije godine. Isto tako, obećali smo da ćemo ići s urešenjem prema Areni.  I taj će prostor trebati srediti, pa onda kad se konačno rekonstruira pročistač sav ovaj prostor povezat ćemo s Motičnjakom. Malo gradova će imati takve šetnice i takav prostor uz rijeku kao Varaždin. Konačno ćemo početi živjeti uz našu rijeku , ali ne na nasilan način – ustvrdio je Čehok.

Komentirao je i negodovanje građana zbog jurnjave automobila Bombellesovom cestom i divljih odlagališta.  

- Počeli smo  sa zbrinjavanjem divljih deponija i dosad smo puno toga učinili, međutim građani i dalje to rade. Stoga je blaga urbanizacija potrebna, jer što više bude ljudi ovdje, bit će manje takvih situacija. Slažem se da je promet brz, no vidjet ćemo s policijom kako bismo ovdje postavili uspornike – rekao je Čehok.

Radovi na uređenju šetnice koštali su 2.082.867 kuna, pri čemu je postavljanje rasvjete koštalo 171.000 kuna.

Označeno u