Dožupan Tomislav Paljak sutra preuzima novu dužnost: "Hvala i doviđenja!" Foto: Ilustracija

Dožupan Tomislav Paljak sutra preuzima novu dužnost: "Hvala i doviđenja!"

IHR/Varaždinske vijesti | 30.9.2020. u 11:17h | Objavljeno u Aktualno

Dožupan Tomislav Paljak obratio se vijećnicima s obzirom na to da od sutra preuzima novu dužnost, državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

- Zahvaljujem vam na čestitkama i kad spominjem djelatnike Županije, s ovog mjesta javno sam im zahvalan na poklonu. Nisam u prvi mah vidio dimenzije tog poklona, no kada sam ga pogledao mogu samo reći da sam bio jako uzbuđen zbog toga i na neki način je to i meni priznanje da sam uspio s ove pozicije stvoriti suradnički odnos s ljudima s kojima sam radio. To je bio moj moto i prije, kao ravnatelja škole i vjerujem da će tako biti i na novoj dužnosti - rekao je Paljak koji se zahvalio županu Radimiru Čačiću, kao ključnom čovjeku u cijelom tom procesu.

- Svi mi koji se bavimo politikom moramo biti spremni da se u datom trenutku suočavamo s novim izazovima i preuzimanju novih odgovornosti. Proces je trajao neko vrijeme, bio sam s njime upoznat, ali se nisam s njime opterećivao. Kad se kotač zarotirao, stvari su krenule vrlo brzo i ja ću sutra već preuzeti novu dužnost u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Spreman sam postići ono što se od mene traži i bit ću u toj politici koju zastupamo realan i napraviti ono što se može u okvirima. Hvala vam svima na suradnji, svim konstruktivnim prijedlozima i zaključcima kojima ste nas obasipali, a što se rezultata tiče, mogu samo reći da odlazim izuzetno ponosan i ne trebam ništa više osim brojki koje ostaju iza nas. Želim vam reći doviđenja jer u politici nikad ne možete biti sigurni kamo će vas odvesti. Zagorci kažu: "Pinklec je uvijek spreman na ramenu", kad čerga krene idemo za njom i to je naša politička sudbina. Posebno zahvaljujem kolegicama iz Reformisti koji su lomili stranački kruh i kušali tu stranačku sol te mi omogućili da ja danas ovako stojim pred vama. Hvala svima i doviđenja - rekao je Paljak.

Označeno u