DOZNAJEMO Trgovački lanac iz Kutine Lonia kupila parcelu Vrtnog centra Parkova kod groblja

| 27.8.2024. u 12:52h | Objavljeno u Aktualno

Nakon četvrtog raspisanog javnog natječaja cijeli prostor Vrtnog centra, u vlasništvu gradske tvrtke Parkovi u Varaždinu (između groblja i Konzuma), prodan je trgovačkoj tvrtki Lonia iz Kutine.

Zadnji je natječaj za prodaju parcele bivšeg Parkovog rasadnika ukupne površine od 11.637 m², na katastarskoj čestici br. 13156/2, bio objavljen u travnju ove godine, i to postupkom usmenog javnog nadmetanja. Informaciju o konačnoj prodaji parcele potvrdili su nam u Parkovima dodajući da je Vrtni centar na navedenoj lokaciji zatvoren.

- Trenutno nemamo informacija o planovima novog vlasnika. Na lokaciji u Hallerovoj aleji, gdje se već nalazi gospodarska zgrada, u tijeku je izgradnja nove zgrade Parkova. Planiramo preseljenje naših službi u novu zgradu je sljedeće godine, čime će sve naše aktivnosti biti objedinjene na jednoj lokaciji uz osigurane adekvatne skladišne prostore i popratnu infrastrukturu - odgovorili su nam iz Parkova na naš upit hoće li se rasadnik preseliti na novu lokaciju.

Tvrtka Lonia na području Varaždinske županije zasad ima trgovački centar Lonia Shop & Joy u Novom Marofu, a prisutna je i u drugim županijama sjeverozapadne Hrvatske.

Tvrtka, sa sjedištem u Kutini, jedna je od 23 članica udruženja hrvatskih trgovačkih kuća Ultra gros. Osnovana je još 1954. godine kao Opskrba, a od 1992. godine nosi naziv Lonia. Posljednjih desetak godina akvizicijama širi svoje poslovanje i na susjedne županije. Godine 2013. preuzima bjelovarsku Gradsku pekaru, a sljedeće godine četrdesetak Dioninih prodavaonica u Zagrebu, da bi 2019. godine preuzeli Sloga podravske trgovine i time trgovačku mrežu povećali za dodatnih 70 prodavaonica i proširili se na područje Koprivničko-križevačke županije. Početkom lipnja 2022. godine Lonia trgovina postala je dio Studenac marketa.

Lonia danas djeluje u 300 prodavaonica različitih formata u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, stoji na njihovoj internetskoj stranici.

Označeno u