Donacija prijevoznika OB Varaždin, ponudili i gratis prijevoz za sve što im je potrebno iz Europe Foto: OB Varaždin

Donacija prijevoznika OB Varaždin, ponudili i gratis prijevoz za sve što im je potrebno iz Europe

VV | 4.12.2020. u 07:52h | Objavljeno u Aktualno

Pandemija koronavirusa ne posustaje, a situacija je posebno teška na području Varaždinske županije. Pritisak na bolnički sustav iz dana u dan je sve veći i sve je više teških bolesnika, stoga je svaka pomoć u njihovu zbrinjavanju i liječenju više nego dobrodošla.

Brojnim donatorima koji svaki na svoj način pomažu Općoj bolnici Varaždin pridružili su se članovi Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika čiji je Upravni odbor donio jednoglasnu odluku o donaciji.

Članove Udruge primili su zamjenik ravnatelja varaždinske bolnice Damir Poljak i Vlatka Kunštek Božić, dr. med, s Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

- Mi smo tu da branimo interese naših cestovnih prijevoznika, ali tu smo i da pomognemo kad je to najpotrebnije. Na početku pandemije pomogli smo Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, a zatim i bolnicama u Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu i Čakovcu. To je naš mali doprinos zdravstvenom sustavu i njegovim djelatnicima jer znamo da ste svi na kraju snaga pa da vam barem malo olakšamo neke stvari. Molimo Boga da sve ovo što prije prođe i da se vratimo normalnom životu - rekao je predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec koji je zdravstvenim djelatnicima ponudio i drugu vrstu pomoći.
- Mi prijevoznici gotovo svakodnevno vozimo po cijeloj Europi, možemo dovesti gratis ono što vam je potrebno i na vama je samo da nam kažete što vam i od kuda treba, a mi ćemo pomoći koliko najviše možemo - rekao je Kranjčec.

- Mi smo za te novce, a riječ je o gotovo 49.000 kuna, kupili defibrilator koji će nam itekako koristiti u radu s pacijentima i spašavanju života u ovoj bolnici. Svaka donacija nam je potrebna i hvalevrijedna, stoga vam zahvaljujemo što ste pokazali srce, ljudsku empatiju, iako ni vama nije lako u ovoj krizi - rekao je Poljak.

Kunštek Božić zahvalila je uime djelatnika Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

- Nama je svaki život jednako važan, za svakog se pacijenta borimo. Nažalost, ovaj uređaj sad dosta često trebamo, stoga uime cijelog Odjela najljepše zahvaljujem na donaciji - rekla je.