Domovinski pokret: Sutra krećemo u pregovore, nećemo nikoga ucjenjivati, neće nas ucjenjivati

Varaždinske vijesti | 22.4.2024. u 18:22h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić danas je dao izjavu o pregovorima o sastavljanju Vlade, piše

- Mi smo pri kraju procesa što se tiče odbora i postavki za pregovore. Danas u 18 sati imamo predsjedništvo. To će trajati do kasno u noć. Što se tiče ostalih stvari, imamo neformalne konzultacije i razgovore sa svima. Nije mi jasno s lijeve strane s kim bismo trebali pregovarati, koji je pregovarački tim s njihove strane. Što se tiče HDZ-a, jasno je da oni imaju pregovarački tim. Mi ćemo danas završiti naš dio. Načelni okvir i imat ćemo formalni tim i krenuti u pregovore. Sutra krećemo u pregovore sa svim stranama”, rekao je Radić.

„Sve naše teme koje su bile u kampanji će biti naša načela. Naš stav znate. Mi smo formalisti. Odluka predsjedništva od prije dvije godine je da ne možemo ići s Možemo i SDSS-om. Mi to moramo poštivati. Nisu razlozi tome nekakve netrepeljivosti. To je stranka nastala u ratu, a Možemo je nastala neustavno”, dodao je.

„Tek krećemo u pregovore. Vidio sam jako puno spinova i kategorički tvrdim da ništa od toga nije istina. Ako nismo pokrenuli pregovore, ne može biti ni da smo nešto tražili. Nismo tražili nikakva ministarstva jer nismo imali nikakve pregovore. Imali smo neformalne razgovore, ali to nisu pregovori. Nitko nam ništa nije nudio”, istaknuo je.

Radić je komentirao izjavu Sandre Benčić da treba spriječiti stvaranje najdesnije Vlade.

„Bio sam s njom na puno sučeljavanja i otprilike mi je jasno kako ona radi. Imat ćemo pregovore sa svima i svi su ravnopravni. S kim se dogovorimo taj će imati većinu ili će se dogovoriti neko drugi van nas. Te nekakve ad hoc većine, ne mislim da je to u redu”, dodao je, a piše u priopćenju Domovinskog pokreta.