Zgrada na dan otvorenja Centra za mlade Foto: FB/Centar za mlade grada Varaždina

Dom željezničara vraća se HŽ-u, mladima prostor Radija Varaždin

| 24.11.2015. u 10:11h | Objavljeno u Aktualno

Nekadašnji Dom željezničara, u kojem se trenutačno nalazi Centar za mlade Vakuum, vratit će se Hrvatskim željeznicama jer Grad Varaždin nema mogućnosti da osigura da se prostor razvija.
– Prostor Doma željezničara sukladno Ugovoru s HŽ-om dobiven je na korištenje na rok od pet godina. Ugovor je sklopljen 16. svibnja 2013. godine. Kako do današnjeg dana nismo od HŽ-a dobili mogućnost daljnjeg razvoja navedenog prostora, unatoč našim naporima za postizanje odgovarajućeg dogovora i rješenja kojim bi se prostor mogao obnoviti, opremiti, urediti i razviti u prostor referentnog Centra za mlade, prostor Doma željezničara primorani smo vratiti HŽ-u da sami brinu o svojim prostorima u koje se, nažalost, godinama nije ulagalo – dobili smo objašnjenje iz Grada Varaždina.
Iako su korisnici prostora, udruge mladih i razne inicijative, ispočetka bili nezadovoljni i pobunili se, rečeno im je da i dalje mogu koristiti prostor Doma željezničara, ali i da će dobiti nove prostore u zgradi kod tržnice u kojoj je bio Radio Varaždin.
Mladi će dobiti prostor i u tom se smjeru odvijaju razgovori s predstavnicima mladih i Savjeta mladih Grada Varaždina o mogućnostima osiguranja odgovarajućeg prostora. Gradonačelnik Goran Habuš s predstavnicima Savjeta mladih obišao je zgradu, prostor u Preradovićevoj ulici pokraj tržnice u kojem je bio smješten Radio Varaždin, a prije toga i Društvo Naša djeca, poručuju iz Grada.
– Mladi su izrazili zadovoljstvo tim ponuđenim prostorom, koji ima riješeno i grijanje. Ako će biti sve u redu, mladi bi mogli ući u taj idealan prostor već poslije 1. prosinca – izjavio je gradonačelnik.