Dom za starije Varaždin: "Županija ulaganjima osigurala ugodniji život korisnika" Foto: Dom za starije Varaždin; VV arhiva

Dom za starije Varaždin: "Županija ulaganjima osigurala ugodniji život korisnika"

Varaždinske vijesti | 5.4.2024. u 19:58h | Objavljeno u Aktualno

- U protekle dvije godine nova uprava Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, ostvarila je značajan napredak u poboljšanju kvalitete života osoba treće životne dobi i radnika u ustanovi - navode iz Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

- Izrazito velika ulaganja u sanaciju unutrašnjosti, uključujući rješavanje procurivanja, zamjenu dotrajalog namještaja, obnovu podova, kupaonica te nabavku modernih strojeva za bolji rad i pripremu hrane, zajedno s opremanjem kuhinje inox namještajem, sanacijom hola, zahtijevala su značajna financijska sredstva - napomenuli su.

Dodali su da je, paralelno s obnovom infrastrukture, velika pažnja posvećena i ljudskim resursima.

- Zapošljavano je kvalificirano medicinsko osoblje, s ciljem proširenja stacionarnog dijela Doma kako bi se udovoljilo rastućoj potražnji za pojačanom njegom - ističu iz Doma.

Sobe namijenjene stambenom dijelu prenamijenjene su u stacionarni dio, omogućavajući smještaj za dodatnih 28 korisnika koji zahtijevaju pojačanu njegu.

- Naglasak treba staviti na izdašnu podršku Varaždinske županije, predvođene županom Anđelkom Stričakom, i njenih koalicijskih partnera. Samo u 2023. godini Varaždinska županija je izdvojila 530.000 eura iz svog proračuna kako bi osigurala što kvalitetniji rad ustanove i ugodniji život korisnika Doma - naglasili su iz Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Fotografije prije i poslije radova pogledajte u nastavku: