DOKAZANA KVALITETA ZA MLIJEKO Ministrica Vučković obišla proizvodni pogon Vivis

VV | 16.10.2023. u 11:50h | Objavljeno u Aktualno

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla je danas proizvodni pogon Vivis u vlasništvu Vindije. Tom je prilikom sudjelovala na promociji nacionalnog sustava kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda - Dokazana kvaliteta za priznatu oznaku - Dokazana kvaliteta za mlijeko i mliječne proizvode.

- Ova oznaka jamči posebne i dokazane uvjete kvalitete prizvodnje i da je sve proizvedeno u Hrvatskoj. Bez velikih proizvođača naši napori u sustavu dobrovoljnog označavanja kvalitete ne bi bili dovoljno dobri. Želim se zahvaliti i svim malim proizvođačima te posebno zahvaliti Vindiji jer su oni bili lider i u označavanju mesa peradi i kad je trebalo prezentirati mlijeko i mliječne proizvode uz posebne, kontrolirane uvjete i način proizvodnje - istaknula je ministrica dodajući da dobro surađuju sa svim tvrtkama iz sustava Vindije koja je snažno povezana i s malim proizvođačima, kooperantima. 

- Danas smo ostvarili i certifikat dokazane kvalitete Hrvatske za mlijeko i mliječne proizvode proizvedene od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka, čime smo postali prva mljekarska industrija u Hrvatskoj koja je ostvarila taj certifikat. Time ujedno kao grupa Vindija pokazujemo svoju opredjeljenost za kvalitetu i dokazujemo svoju lidersku poziciju, a potrošačima dokazujemo da imaju sigurnost u finalnim proizvodima. U vrijeme ovih kontinuiranih kriza mislim da su sigurna i samodostatna poljoprivredna i prehrambena proizvodnja od velikog značaja za svaku zemlju. Briga o primarnoj proizvodnji, od stočarstva i otkupa žitarica, potvrđuje da postoji zajednički interes za jednu stabilnost u tom segmentu suradnje i kvalitete koja se preko ove certifkacije diže na jednu novu razinu - rekao je predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

- Danas je Svjetski dan hrane i ovo je prilika da se Vindiji dodjeli ovaj važan certifikat dokazana kvaliteta. Također je i varaždinsko bučino ulje dobilo vrijedan certifikat. To sve govori da se u Varaždinskoj županiji ulaže u kvalitetu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Čestitam svima na njihovim proizvodima i na svim tim oznakame jer nije lako do njih doći - rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak.