Dogodine šetnica i biciklističke staze uz Plitvicu, kao i nasip u Virje Otoku

MGA/VV | 10.6.2020. u 20:10h | Objavljeno u Aktualno

S generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i Danijelom Bunićem iz Hrvatskih voda Varaždin predstavnici Grada Varaždina su danas dogovorili detalje vezane uz početak radova na obalama Plitvice, koji bi trebali biti finalizirani iduće godine.

- U rujnu prošle godine potpisali smo ugovor za izradu projektne dokumentacije za uređenje šetnice i biciklističke staze uz rijeku Plitvicu, a veliku podršku tom projektu dali su naši saborski zastupnici, naročito Anđelko Stričak koji je lobirao od lokalne prema državnoj razini da se ovaj projekt ostvari, ukazuje Damir Habijan, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća.

Vrijednost izrade projekta uređenja korita i obale Plitvice te biciklističke staze dužine 5,5 km, od Nedeljanca do Zagrebačke ulice u Varaždinu, iznosi 450 tisuća kuna, a Hrvatske vode financiraju 90 posto troškova.

- Ovaj novi uređeni prostor naši će građani zasigurno s veseljem prihvatiti i koristiti ga u svoje slobodno vrijeme, drži Habijan.

Nakon Varaždina, čelnici Hrvatskih voda obišli su skupa s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem još neka buduća i aktualna gradilišta u Varaždinskoj županiji. Prije svega ona povezana s aglomeracijoma u Ivancu i Vidovcu, a svoj su posjet završili u Cestici, odnosno Virje Otoku gdje je pri kraju 25 milijuna kuna vrijedna obnova nasipa, koja će također biti gotova dogodine.

Galerija slika