Dobili smo službeni odgovor OLAF-a o istrazi u Varaždinu

| 14.7.2022. u 09:31h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što smo neslužbeno doznali jutro o istrazi trojice pojedinica, dvojici poduzetnika i jednom djelatniku komunalnog poduzeća iz Varaždina, na upit OLAF-u (European Anti-Fraud Office) koji je pokrenuo istragu u ovom slučaju, dobili smo službeni odgovor koji prenosimo u cijelosti:

Europski tužitelj u Varaždinu naredio policijsku pretragu protiv troje osumnjičenih

Afera pročistač: Direktori varaždinskih tvrtki na radnim mjestima, no ne i svi poduzetnici

"Danas, 14. srpnja, tri su osobe uhićene u Hrvatskoj zbog sumnje da su primale i davale mito u vezi korištenja EU fondova. U vezi s tim, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, trenutno provodi hitne dokazne radnje.

Navedene radnje odnose se na tri osobe zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano za dodjelu radova na izvođenju projekta Dogradnja i rekonstrukcija Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu. Projekt je sufinancirala Europska unija, a vrijednost radova prvobitno je procijenjena na 178 000 000,00 kuna (23,7 milijuna eura).

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti."

MUP je također objavio da su u tijeku provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava (zagrebačke, varaždinske, vukovarsko-srijemske i istarske).