Afera pročistač: Direktori varaždinskih tvrtki na radnim mjestima, no ne i svi poduzetnici

VV | 14.7.2022. u 09:10h | Objavljeno u Aktualno

Kao što se neslužbeno doznalo, jutros je policija pokucala na vrata s nalozima za pretragu trojici osoba s adresom u Varaždinu, radi se neslužbeno o dvojici poduzetnika i jednom djelatniku komunalnog poduzeća.

Ugovor o radovima za Dogradnju i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Varaždin potpisan je 14. travnja, potpisan je s GK grupom d.o.o. Varaždin. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 209.898.850,00 kn bez PDV-a.

Nakon upita prema OLAF-u (European Anti-Fraud Office), uskoro očekujemo odgovore o pretrazi u Varaždinu, a čim dobijemo odgovore ćemo objaviti detalje.

Grad Varaždin također pomno prate razvoj situacije i očekuju službene informacije, a doznajemo da su svi direktori gradskih tvrtki na radnom mjestu ili na redovitim godišnjim odmorima, međutim do pojedinih varaždinskih poduzetnika nismo uspjeli doći.

Sumnjivi su poslovi iz ranijeg razdoblja, prijašnje vlasti, a prema neslužbenim informacijama iz Jutarnjeg  moguće je da se radi o Željku Buniću, nekadašnjem direkroru iz Varkoma, predsjedniku uprave GK grupe Robertu Gotiću i još jednom nepoznatom poduzetniku.

gotic_bunic_2020_web.JPG