Djevojčica iz zapaljenog stana otpuštena iz bolnice, Varaždinci prikupljaju pomoć za obitelj Humić Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Djevojčica iz zapaljenog stana otpuštena iz bolnice, Varaždinci prikupljaju pomoć za obitelj Humić

IHR/Varaždinske vijesti | 20.1.2020. u 19:23h | Objavljeno u Aktualno

- Hvala Bogu, ona je dobro. Još jučer iza 23 sata otpuštena je kući iz bolnice i trenutno je kod bake – rekao nam je samohrani otac devetogodišnje djevojčice koju su jučer susjedi izvukli iz stana u kojem je izbio požar u Trakošćanskoj ulici 24 u Varaždinu. Radi se o stanu obitelji Humić koji se nalazi na četvrtom katu zgrade.

- Požar u stanu u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu: susjedi izvukli djevojčicu iz stana

Iz PU varaždinske danas su izvijestili kako je požar izbio jučer oko 15.45 sati u stanu u vlasništvu 45-godišnjaka.
- Kako je utvrđeno, požar je izbio u dnevnom boravku uslijed djelovanja otvorenog plamena svijeće, te je došlo do zapaljenja drvenog stola i stvari na stolu, nakon čega se požar proširio na namještaj sobe. U požaru nitko nije zadobio ozljede, a materijalna šteta procijenit će se naknadno – izvijestili su iz PU varaždinske.
Otac devetogodišnje djevojčice potvrdio nam je kako je do požara došlo zbog zapaljene svijeće. Rekao nam je to da mu je to ispričala i kćer nakon što je došla k sebi od šoka. U trenutku izbijanja požara bio je na poslu.
- Zvali su me susjedi i odmah sam dojurio doma – rekao je i dodao kako nije točno da je izgorjelo pola stana, kao što se pisalo u medijima.
- Jedna je soba bila zatvorena i tamo nema štete. Uništena je dnevna soba, dok su kuhinjski elementi te zidovi u kuhinji i hodniku nagorjeli i crni od dima. Trenutno u stanu nemamo struje, ni plina – ispričao je.
Nakon jučerašnjeg događaja u Trakošćanskoj ulici pokrenute su i brojne akcije za pomoć samohranom ocu. Susjedi se okupljaju i skupljaju stvari za djevojčicu ili novčane priloge, a pomoć je najavio i Grad Varaždin.
- Gradonačelnik Varaždina donio je odluku o pomoći obitelji Humić, kojoj je stradao dio stana u nedjelju popodne. Gradonačelnik je odmah stupio u kontakt s obitelji te će osim novčane pomoći staviti na raspolaganje za pomoć i gradske tvrtke - objavljeno je na Facebook stranicama Grada Varaždina, pri čemu je gradonačelnik pohvalio reakciju sustanara i vatrogasaca. 
Otac djevojčice, koji radi u jednom varaždinskoj ugostiteljskoj tvrtki, zahvaljuje se svima koji su mu pružili pomoć, posebno susjedima koji su reagirali na vrijeme i djevojčicu izvukli iz stana.
- Dosta njezinih stvari je izgorjelo. Njezina učiteljica me jutros nazvala i ponudila pomoć jer su roditelji sami to tražili. Jako puno ljudi se javlja i ponudilo nam je pomoć, a već smo puno toga i dobili. Ne znam što reći. Ne znam što nam treba. Svima veliko hvala na pomoć i podršci – ispričao nam je samohrani otac iz Varaždina.