Djelatnici Hitne pomoći najavili prosvjed protiv ravnatelja Smoljanca Foto: VV arhiva / ilustracija

Djelatnici Hitne pomoći najavili prosvjed protiv ravnatelja Smoljanca

Varaždinske vijesti | 16.3.2023. u 12:58h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski sindikat hitne medicine najavio je za ponedjeljak 20. ožujka mirni prosvjed ispred zgrade Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, ali i zgrade Varaždinske županije.

U otvorenom obraćanju županu Anđelku Stričaku (HDZ) naveli su da je riječ o prosvjedu protiv ravnatelja Zavoda Mladena Smoljanca (SDP).

- S obzirom na sve činjenice koje ste u javnim medijima imali i sami priliku vidjeti u svezi sramotnih odluka ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Hrvatski sindikat hitne medicine, Udruga Hitna uživo 194 i djelatnici istog Zavoda organiziraju mirni prosvjed ispred zgrade zavoda a nakon toga i ispred zgrade Županije, 20.03.2023. u 11 sati.

- Smatramo za potrebnim nakon prosvjeda i kratkih govora u 12 sati razgovarati s vama ukoliko vam to vrijeme i sam smisao odgovara - naveli su u obraćanju županu Stričaku.

Riječ je o nastavku nezadovoljstva odlukama ravnatelja Zavoda, koje je kulminiralo odlukom da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila čak i kad nema pacijenta. Spornu je odluku Smoljanec naknadno povukao.

Sindikat je tražio razrješenje ravnatelja Smoljanca zbog "nezakonitih radnji i mobbinga nad zaposlenicima" te su zahtijevali inspekcijski nadzor, a najavili su i podizanje kaznene prijave.

- Ako podnesu kaznenu prijavu protiv mene, podnijet ću i ja protiv njih zbog lažne prijave. Nisam radio ništa protuzakonito - rekao nam je tom prilikom Mladen Smoljanec.

>> Smoljanec: Podnesu li kaznenu prijavu protiv mene, ja ću podnijeti protiv njih!