DIP objavio liste – pogledajte za koga (ne)ćete glasovati u III. izbornoj jedinici

| 30.3.2024. u 22:20h | Objavljeno u Aktualno

Birači u III. izbornoj jedinici moći će 17. travnja birati čak 16 lista, odnosno 224 kandidatkinje i kandidata od kojih će njih 14 u Hrvatski sabor.  Državno izborno povjerenstvo objavilo je pravovaljane liste na kojima ima nekih zvučnih, kao i (ne)očekivanih imena, no najviše javnosti nepoznatih.

>> III. IZBORNA JEDINICA - ZBIRNA LISTA PRAVOVALJANIH LISTA ZA IZBOR ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR

Među poznatim i zvučnim je Goran Aleksić, nositelj liste koalicije stranaka Fokus – Republika na kojoj su i Darko Zver iz Ivanca, predsjednik županijskog Glasa poduzetnika, kao i Barbara i Biserka Vinceković iz Varaždina te Tomislav Paljak.

Nije iznenađenje da je Davor Dretar nositelja liste Domovinskog pokreta i partnera, ali isto se ne bi moglo reći za Ivančicu Pahor, koja je na drugom mjestu, kao i Davora Pejnovića na četvrtom mjestu.

Goran Kaniški svakako je najveće iznenađenje na listi HDZ-a i partnera, to tim više što je na 14. mjestu, dok je Siniša Jenkač na 10. mjestu.

Nositelj lista Mosta, Hrvatskih suverenista te HKS-a i NLM-a je Željko Sačić, a drugi je Robert Podolnjak.

Na listi Možemo i Hoćemo, čiji je nositelj zamjenik zagrebačkoga gradonačelnika Luka korlaet, nekoliko je imena iz platforme Budimo grad, poput Dubravke Novak, koja je na drugom mjestu, Dorotee Strelec, koja je na petom, i Petra Eldana na osmom.

Matija Posavec nositelj je liste Nezavisne platforme Sjever, a na četvrtom mjestu je HNS-ovka Ljerka Cividini, dok je na 14. Ivica Baksa

Siniša Miličić je drugi na listi Radničke fronte, a na listi SDP-a i partnera najveće je iznađenje ne netko na njoj, već što nema varaždinskoga gradonačelnika Nevena Bosilja.