"Dio talijanskih kolega već se drugi dan vratio u Italiju, a ostali slijede propisane procedure"

MGA/VV | 27.2.2020. u 09:35h | Objavljeno u Aktualno

Većina talijanskih poslovnih ljudi, pripadnika grupacije Calzedonia, koji su u ponedjeljak sletili u zagrebačku zračnu luku, već su se sljedećeg dana, u utorak, vratili u Italiju, kažu u Upravi ove tvrtke demantirajući pojedine navode u medijima da je u postupanju prema njihovim kolegama bilo ikakvih propusta.

- Svi talijanski kolege koji su doputovali iz Verone (regija Veneto) na zagrebački aerodrom u ponedjeljak, 24. veljače, registrirani su i obrađeni od strane hrvatskih institucija po važećem protokolu. Nitko od njih ne pokazuje znakove bolesti, svi se dobro osjećaju, te su pozvani od strane institucija na poštivanje određenih procedura te su na dnevnoj bazi trebali javljati svoje zdravstveno stanje na broj telefona koji su dobili prilikom nadzora sanitarne inspekcije u zračnoj luci Zagreb. Većina njih već se vratila u Italiju u utorak 25. veljače, a ostali slijede postavljene i propisane procedure hrvatskih institucija - izvjestili su iz Calzedonije ističući da su sva putovanja i prijevoze uvijek organizirali prema normama lokalnih vlasti.

- Grupa Calzedonia, kao što je poznato, godinama vodi i upravlja različitim industrijskim i komercijalnim aktivnostima u Republici Hrvatskoj te svakodnevno šalje djelatnike različitih nacionalnosti u Hrvatsku kao što i hrvatske kolege posjećuju tvornice i poslovne centre Grupe koja je prisutna u oko 60 zemalja svijeta. Sva ta putovanja i prijevozi uvijek su bili organizirani poštivajući svaku normu koja je trebala biti primijenjena kao i sva uputstva lokalnih vlasti ukoliko su postojala. U skladu s time i poštivajući sve navedno bili su organizirani i privatni letovi iz Italije u Hrvatsku i obrnuto, što je dobro poznato svim hrvatskim institucijama i lokalnoj upravi koja je bila uključena u taj proces - ističu u Calzedoniji.