Dio dioničara Varkoma nezadovoljan uoči izvanredne glavne skupštine

vv | 11.1.2022. u 16:04h | Objavljeno u Aktualno

Za četvrtak je sazvana izvanredna glavna skupština Varkoma na kojoj bi se trebao za još jednog člana Nadzornog odbora izabrati Milan Pavleković.

Nadzorni odbor Varkoma broji devet članova, od kojih osam članova bira glavna Skupština, a jednog imenuje Radničko vijeće. Uz Marinu Abramić, predstavnicu zaposlenika, tako su sada u NO Robert Vugrin, Tatjana Kreč, Ivan Kovač, Zdravko Maltar, Leonard Sekovanić, Hrvoje Žiger i Renata Potočnik.

Uoči izvanredne glavne skupštine Varkoma održan je sastanak predstavnika dijela od 26 općina i gradova, koji su njegovi osnivači. Ukazano je da je Varkom i dalje dioničko društvo, a ne društvo s ograničenom odgovornošću, kao i da se ne bi smio više baviti gospodarenjem otpadom, ali ipak raspisuje natječaje za zbrinjavanje bala. Na kraju,  zaključeno je da  će se od Skupštine i drugih tijela Varkoma zatražiti preispitivanje zakonitosti imenovanja direktora na sjednici NO, budući da drže kako su suglasnost trebali dati i svi osnivači, a ne samo većina.

Na kraju bilo je govora o dokapitalizaciji Čistoće, posebice razlogom za povećanje temeljnog kapitala za 950 tisuća kuna, pri čemu je rečeno i da bi odluku o tome trebala prvo donijeti predstavnička tijela, a na kraju je prihvatiti osnivači s tri četvrtine glasova, od kojih najviše ima Grad Varaždin - 51 posto dionica.  

- Od svega, najviše smo nezadovoljni što nema dobre komunikacije s predstavnikom Grada Varaždina, koja se svodi na dopise iz odvjetničkog ureda, vele sudionici koordinacije, naglašavajući da je komunikacija osnov svega.