D. Mladenović, kao sudionik jučerašnjih prosvjeda, kaže da su mediji prenapuhali priču o napadu na novinara RTL-a

| 21.11.2021. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno
I dok drugi osuđuju jučerašnje izgrede i govor mržnje na prosvjedu proti Covid-potvrda u Zagrebu, usmjeren na novinare i medije, varaždinski Mostovac Denis Mladenović na svom Facebook profilu iznio je drugačije viđenje stvari. Kao sudionik jučerašnjih prosvjeda, Mladenović tvrdi da je RTL-ov novinar Goran Latković "prenapuhao" priču o napadu na njega te da su hrvatski mediji potom "od svega napravili dramu". Kaže da o svemu može posvjedočiti pred policijom.
Mladenović je još jučer prenio post Miodraga Habulana, s kojim je sudjelovao na prosvjedu. Habulan je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Sračinca. U njemu opisuje kako su čuli da je RTL-ov novinar prvo na mobitel rekao da je "dobio pedagoški šamar iza leđa", da bi kasnije, javljajući se uživo s Trga, cijelu stvar "prenapuhao" bez argumenata i dokaza.

- Ovo kaže novinar koji je navodno napadnuti! Naša fotka! U prisutnosti nas nekolicine zvao redakciju da je dobio kao "pedagoški" šamar iza leđa! Ne batine, ne šamare, ne lakat u leđa! "Hrvatski mediji", "političari" napravili dramu iz toga, pa pokrenuli hajku! Stavljam se na raspolaganje svim medijima, svima nezavisnim i ostalim da me kontaktiraju i da im kažem u lice da ovaj laže! Svjedoci najmanje tri osobe (Mladen Levanić, Denis Mladenović, Miodrag Habulan) ! 097 613 6446 - stoji u postu uz koji je objavljena i fotka novinareva javljanja uživo s Trga.

Mladenović je danas cijelu priču nadopunio s više detalja kazavši kako je novinar isprva na mobitel rekao da ga je netko u gužvi "ošinuo i trknuo", a da se netom nakon toga "priča uživo malo promijenila i da je to čula cijela Hrvatska".

- Da jučer nisu određeni mediji, Vlada republike Hrvatske, pa i Predsjednik reagirali na ovu tvrdnju koja se brzinom munje proširila bespućima društvenih mreža, medijskih portala i TV kuća, ne bih niti ja reagirao ovom objavom.
Treba govoriti istinu, treba je potkrijepiti dokazima, jer laž jedino i isključivo može činiti štetu, pojedincima, kolektivu, građanima, narodu.
Pažljivo pročitajte što smo jučer doživjeli na terasi kafića iznad Trga bana Josipa Jelačića.
Na Trg sam stigao u društvu svojih Mostovaca, saborskih zastupnika Marina Miletića i Zvonimira Troskota u 15:19h.
Dečki su ostali na Trgu a ja sam otišao u kafić s kojeg "puca pogled" na cijeli trg da pofotkam prosvjed.
Pogledajte dobro fotografije u prilogu.
Malo poslije 16 h, zovu me prijatelji Miodrag Habulan i Mladen Levanić koji su stigli s Trga Francuske republike i pridružuju mi se gore na terasi.
Novinari portala Index.hr smjestili su svoju kameru lijevo od nas, a pored njih i RTL.
Nakon toga pojavio se i reporter RTL-a, Goran Latković, koji se javio uživo u 16:30h.
Netom prije javljanja, javio se na mobitel, koliko smo čuli, zvali su ga iz redakcije.
Stajali smo pored njega.
Rekao im je da ga netko dolje u gužvi "ošinuo" i "trknuo". Priča uživo netom nakon toga, malo se promijenila.. To je čula cijela Hrvatska.
Napuhanu laž, bez argumenata, bez dokaza.
Eto, tu smo da govorimo istinu.
Bez obzira na posljedice.
Sve potkrjepljujemo izvornim i originalnim fotografijama.
Novinari Indexa, nakon njegovog javljanja rukama su prekrili zvučnik mobitela kojim su snimali uživo s Trga, jer smo ušli u raspravu s g.Latkovićem, oko toga zašto iznosi takve tvrdnje o broju prosvjednika i ružnoj situaciji koju je navodno doživio.
Tužno.