"Dečki su od Varaždina željeli napraviti Napulj. E pa što ste pakirali, ste pakirali" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Dečki su od Varaždina željeli napraviti Napulj. E pa što ste pakirali, ste pakirali"

VV | 9.10.2024. u 19:57h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na svojem Facebook profilu objavio je kako je Kazneni sud, nakon tri godine i desetak rasprava, odbacio optužbe protiv njega temeljem prijave bivšeg direktora Čistoće.

- Rečeni me je bivši direktor tužio za klevetu i uvredu. Radi upotpunjavanja slike evo i jedne zanimljivosti vezane uz ovu njegovu smiješnu optužbu. Tjednik Nacional je objavio transkripte o razgovoru još jednog bivšeg (bivši gradonačelnik Čehok) s još jednim isto tako bivšim (bivši dogradonačelnik Avar) kada je na vidjelo izašla njihova strategija: "treba napakirati tih prijava, pa jedna bude se primila valjda“. E, pa dečki, što ste pakirali ste pakirali - objavio je Bosilj te podsjetio kako je sve krenulo s bivšim direktorom Čistoće.

- Dio strategije izazivanja kaosa, osim kojekakvih smiješnih prijava (koje se na njihovu žalost nisu primile) je bilo smeće!!! Gle čuda, ponovo smeće! Bivši direktor je nakon gubitka izbora njegovog bivšeg šefa, prvi mjesec mog mandata prestao prikupljati i odvoziti otpad. Dečki su pokušali od Varaždina napraviti Napulj. Smijenili smo ga i riješili problem. Ali, bivši se osjetio oklevetan i uvrijeđen jer sam ga nazvao nesposobnim neradnikom. Nisam drugačije mogao nazvati osobu koja ne radi i ne želi raditi, koji je na tako odgovornom mjestu kakvo je direktor komunalnog društva koje treba brinuti o postupanju s otpadom. Od odgovornog gradonačelnika koji brine o funkcioniranju sustava grada se očekuje da rješava probleme u svakom dijelu sustava, bilo da se radi o direktoru Čstoće, tržnice ili bilo kojeg drugog dijela u sustavu. Ako pri tom nekoga nazovem nesposobnim i neradnikom, to je samo zbog toga što u hrvatskom jeziku nema pogodnije riječi (a da je pri tom i pristojna). U tome ostajem ustrajan i do kraja jasan, makar mi prijetili tužbama, lažnim prijavama, objedama, sudovima... Ništa nije jače od istine, a istina ponekad boli više od bilo kakve kazne - objavio je Bosilj.