Darinka Vučić svjedočila u postupku protiv Čehoka i ostalih: “Čačić i Čehok razišli se oko bala”

VV | 1.5.2017. u 19:06h | Objavljeno u Aktualno

Ispitivanjem svjedokinje Darinke Hajduk Vučić nastavljen je prošli tjedan na zagrebačkom Županijskom sudu kazneni postupak koji se vodi protiv Ivana Čehoka i ostalih temeljem optužnice USKOK-a koji ih tereti za udruživanje radi počinjenje cijelog niza kaznenih djela vezanih uz zlouporabe položaja i ovlasti kojima su Varaždin i gradska poduzeća navodno oštećena za pedesetak milijuna kuna.

Bivša gradska pročelnica, koja je cijeli svoj radni vijek provela u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, ustvrdila je da se zbog proteka vremena više ne može sjetiti detalja iskaza koje je dala dva puta tijekom istrage, kada se bolje sjećala problematike koja je obuhvaćena optužnicom.

Nakon što su pročitani njezini iskazi sastavljeni u USKOK-u u rujnu 2010. i kolovozu 2011., Hajduk Vučić je vezano uz sjednicu od 18. prosinca 2008., kada su članovi varaždinskog Gradskog poglavarstva bili upoznati s prijedlogom načina zbrinjavanja otpada u Brezju, ukazala da su ih s tom tematikom detaljno upoznali pročelnik Upravnog odjela za komunalnu djelatnost Marijan Bakulić, zatim pravnici te gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenik gradonačelnika Zlatko Horvat.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti