Dani javnih manifestacija tijekom Špancirfesta, nedjeljama će raditi štandovi, kiosci... Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

Dani javnih manifestacija tijekom Špancirfesta, nedjeljama će raditi štandovi, kiosci...

Grad Varaždin/vv | 11.8.2023. u 09:14h | Objavljeno u Aktualno

15., 20. i 27. kolovoza proglašeni danima javnih manifestacija

Vodeći računa o potrebama građana, nesmetanom odvijanju manifestacija te interesima poduzetnika, a posebno obrtnika i trgovaca,  u skladu s novim zakonskim odredbama o radnom vremenu trgovina nedjeljom i blagdanima, Grad Varaždin je na službenoj stranici objavio zaključak gradonačelnika Nevena Bosilja kojim se proglašavaju dani javnih manifestacija na području Grada Varaždina.

Kako stoji u zaključku, u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti proglašavaju se 15. kolovoza, 20. kolovoza i 27. kolovoza danima javnih manifestacija na području Grada Varaždina. Temeljem tog zaključka, prigodna prodaja bit će omogućena na kioscima, štandovima i sličnim mjestima u te dane kao sastavni dio javnih manifestacija i to u vremenu od 8:00 – 24:00 sata.

Grad Varaždin je time omogućio da se na blagdan Velike Gospe, te u dvije nedjelje tijekom održavanja festivala Špancirfest, odvija trgovina i tako zadovolje potrebe građana.