Danas većinom suho, sunčano i toplo, ponegdje i vruće, ujutro magla Foto: ilustracija

Danas većinom suho, sunčano i toplo, ponegdje i vruće, ujutro magla

Varaždinske vijesti | 7.9.2024. u 08:08h | Objavljeno u Aktualno


Subota stabilnija, sunčanija i toplija, ali već do kraja većinom vruće nedjelje opet gdjegod pljuskovi i grmljavina, koji će biti još češći u svježijem novom tjednu, objavio je portal HRT-a.

Tomislava Hojsak, dipl. ing.: "U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano. Poslijepodnevni pljusak najvjerojatniji je u blizini gorskih područja. Jutarnja temperatura od 15 do 17 °C, a najviša dnevna oko 30 °C.

Pretežno sunčano i u središnjoj Hrvatskoj. Ujutro mjestimice magla, a vjerojatnost za pljusak manja je nego na istoku. Temperatura će s jutarnjih 14 do 17 °C porasti na 27 do 29 °C.

Magla ujutro i po kotlinama Gorske Hrvatske, a poslijepodne mala vjerojatnost za pljusak u unutrašnjosti Istre. Vjetar većinom slab, od sredine dana ponegdje duž obale sjevernog Jadrana umjeren jugozapadni. Jutro u unutrašnjosti svježe uz 11 do 15 °C, a na moru od 16 do 20 °C. Uz obilje sunčanog vremena temperatura će porasti na 22 do 26 °C, na moru između 26 i 30 °C.

Vrlo toplo i vruće i u Dalmaciji. Prevladavat će sunčano, uz malu vjerojatnost za izolirani pljusak prilikom jačeg dnevnog razvoja oblaka. Poslijepodne lokalno umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a more većinom mirno i malo valovito.

Sunčana subota i na jugu Hrvatske, gdje će nakon slabog burina također zapuhati jugozapadnjak. Temperatura će s jutarnjih 17 do 23 °C porasti na 29 do 31 °C."

 "Još u nedjelju uz južinu vrlo toplo i vruće, ali oblačnije. Prema kraju dana pljuskovi su sve vjerojatniji u Gorskoj Hrvatskoj, a u ponedjeljak će se proširiti na cijelu unutrašnjost.

Obilna kiša past će ponajprije u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije. Posve stabilno neće biti ni u utorak. Od ponedjeljka temperatura zraka oko prosjeka za početak rujna.

I na Jadranu početkom tjedna umjerenija temperatura zraka. Još u nedjelju u sunčanoj Dalmaciji vruće, a s jačanjem juga i naoblačenjem na sjeveru bi već moglo biti izraženih pljuskova s grmljavinom.

U ponedjeljak će se proširiti i na Dalmaciju te će lokalno pasti obilna kiša. Stabilno neće biti ni u utorak, jugo će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a, a prenosi portal HRT-a.