DAN SJEĆANJA Varaždinske "RODA-e" sudjelovale u Koloni sjećanja u Vukovaru

VV | 18.11.2022. u 18:23h | Objavljeno u Aktualno

Danas, 18. studenog, ratni pripadnici Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“ zajedno s prijateljima i obitelji posjetili su Vukovar kako bi na dostojansven način obilježili Dan pada grada Vukovara te Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. U tu svrhu, u Vukovaru su se danas okupilo mnoštvo državnih dužnosnika, predstavnika vojno-diplomatskog zbora, branitelja i građana s područja cijele Hrvatske, kako bi odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te obilježili 31. obljetnicu pada grada Vukovara.

U sklopu spomenute aktivnosti, varaždinske „RODE“ zajedno s članovima obitelji i prijateljima i ove su godine tradicionalno sudjelovale u Koloni sjećanja koja se kretala kroz Vukovar kako bi se odala počast svim braniteljima i nedužnim civilima Vukovara i Škabrnje koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu. Osim spomenutog, zapaljene su svijeće na spomeniku generala Blage Zadre, kod Spomenika žrtvama za slobodnu Hrvatsku, Spomenika na Ovčari te Memorijalnom groblju žrtvama Domovinskog rata.

- Posjet Vukovaru postao je dio tradicije cijele Hrvatske pa tako i naše Udruge. Nadamo se kako ćemo i narednih godina biti u mogućnosti održati tu tradiciju te omogućiti članovima naše Udruge, obitelji i prijateljima da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje Dana pada grada Vukovara te Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje - priopćili su iz Udruge.

Označeno u