Ćorić: Opskrba Hrvatske energentima nije dovedena u pitanje

Varaždinske vijesti/Vlada.hr | 24.2.2022. u 17:11h | Objavljeno u Aktualno

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u četvrtak je rekao da opskrba Hrvatske ključnim energentima nije dovedena u pitanje unatoč eskalaciji krize u Ukrajini, a dođe li do daljnjeg rasta cijena kroz dulje vremensko razdoblje, onda će se promišljati kako i na koji način dodatno reagirati, objavljeno je na portalu hrvatske Vlade.

"U ovom trenutku opskrba ključnim energentima u Hrvatskoj nije dovedena u pitanje ni na koji način, a tu prije svega mislimo o plinu i nafti. Sve će biti pod kontrolom. Ono čemu se nadamo je prekid ratnih djelovanja i dovođenje stvari u red", kazao je Ćorić novinarima nakon sjednice Vlade.

Dodao je da što se tiče ekonomske situacije, ona će biti derivirana stanjem na energetskom tržištu. Istaknuo je da je na dnevnoj razini, od jučer do danas, cijena plina na referentnom tržištu uvećana za 31 posto, a cijena barela Brent nafte za šest posto.

"Taj porast cijena na energetskom tržištu definitivno će se odraziti i na ostale segmente, na robu široke potrošnje, međutim to je nešto na što se u ovom trenutku ne može značajnije utjecati", rekao je Ćorić.

Nada se da će eskalacija između Ukrajine i Rusije biti kratkog vijeka, a samim time i eskalacija cijena energenata na tržištima, što bi onda u konačnici u prvi plan trebalo gurnuti mjere Vlade RH koje bi trebale stupiti na snagu 1. travnja ove godine, piše na portalu hrvatske Vlade.

Označeno u