Čistoća obnovila vozni park: stigao novi kamion za odvoz otpada i čistilica Foto: Grad Varaždin

Čistoća obnovila vozni park: stigao novi kamion za odvoz otpada i čistilica

VV | 14.6.2023. u 15:02h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska tvrtka Čistoća nastavlja s obnavljanjem svjeg voznog parka nabavkom novog kamiona za odvoz otpada i čistilice za čišćenje javnih površina.

Direktor gradske tvrtke Čistoća Zoran Svetec sa suradnicima, prezentirao je nova vozila gradonačelniku Grada Varaždina Nevenu Bosilju.

8.jpg

- Čistoća od svog osnivanja nije nabavila niti jednu novu čistilicu za čišćenje javnih površina, odnosno dvije čistilice su nabavljene još 2004. i 2006. godine dok je Čistoća još poslovala u sastavu Varkoma. To nam govori da prosječna starost gradskih čistilica u upotrebi iznosi oko 18 godina. Kamionima je prosječna starost više od dvanaest godina, a u posljednjih sedam godina nabavili smo samo jedan kamion i to 2021. godine. Jasno je da strojevi te starosti ne mogu više čistiti naše ulice na zadovoljavajući način i drago mi je što se vozila u Čistoći osuvremenjuju. Radimo na tome da imamo sve uvjete kako bi naš grad mogli održavati čistim i urednim.“ – rekao je Bosilj.

Direktor Čistoće Zoran Svetec je naglasio kako su ulaganja u nova vozila nužna kako bi se djelatnicima Čistoće olakšao zahtjevan rad.

7.jpg

- Nabavili smo novu čistilicu proizvođača Schmidt, model Clenago 500, putem financijskog lesinga u ukupnom iznosu 254.936 eura s PDV-om te kamion proizvođača Mercedes-Benz, model Actros 2533 s nadogradnjom za sakupljanje otpada proizvođača Stummer, model Medium X2 putem financijskog lesinga u ukupnom iznosu 309.601,50 eura s PDV-om. Kamion ima i tu mogućnost da sam podiže kantu, što je velika prednost jer našim djelatnicima olakšava rad - istaknuo je Svetec.

Galerija slika