Certifikati za poljoprivrednike iz Varaždina i okolice 6. lipnja

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.6.2020. u 11:58h | Objavljeno u Aktualno

Usprkos izvanrednim okolnostima, Udruga hrvatskih tržnica i ove godine provela je certificiranje domaćih proizvođača hrane. Dodjela certifikata “Proizvodi hrvatskog seljaka” bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 6. lipnja, u 10.00 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti sedamdesetak poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već petnaestu godinu zaredom. Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući “Proizvode hrvatskog seljaka” izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Svečanoj dodjeli prisustvovat će varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, a certifikate će poljoprivrednici simbolično primiti iz ruku znamenitog Varaždinca, ravnatelja Varaždinskih baroknih večeri i ovogodišnjeg dobitnika Porina u kategoriji za najbolju skladbu klasične glazbe, Davora Bobića. Za dobru glazbenu podlogu ovome događaju pobrinut će se glazbenici iz tamburaškog sastava “Špancir”.