Čelnici Varaždinske županije i Grada Varaždina čestitali pravoslavni Uskrs Foto: Pexels/ilustracija

Čelnici Varaždinske županije i Grada Varaždina čestitali pravoslavni Uskrs

Varaždinske vijesti | 4.5.2024. u 16:49h | Objavljeno u Aktualno

U povodu pravoslavnog Uskrsa, koji se po julijanskom kalendaru slavi u nedjelju, 5. svibnja, uskrsnu čestitku uputili su, među ostalima, župan Anđelko Stričak te čelnici Grada Varaždina.

Župan Anđelko Stričak je u povodu obilježavanja pravoslavnog Uskrsa uputio čestitku parohu varaždinskom Uglješi Pilingeru i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji žive na području Varaždinske županije, a koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru.

"Poštovani gospodine Pilinger, neka Vama i svim vjernicima u Varaždinskoj županiji koji slave Uskrs prema julijanskom kalendaru svjetlost uskrslog Krista donese optimizam, radost, mir i nadu. Sretan Uskrs! Hristos voskrese", stoji u čestitci župana Stričaka.

"Svim sugrađankama i sugrađanima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru, ispred Gradske uprave Grada Varaždina i u naše osobno ime, upućujemo iskrene čestitke. Neka vam ovaj blagdan bude prožet mirom, radosti i blagostanjem, ispunjen nadom i optimizmom. U ovim izazovnim vremenima, njegujmo zajednički suživot i međusobno razumijevanje. Hristos vaskrse! - čestitku iz gradske uprave potpisuju gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki.

Pravoslavnim vjernicima uskrsna čestitka stigla je i iz Ureda predsjednika RH Zorana Milanovića.

"Svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, koji najveći kršćanski blagdan slave prema julijanskom kalendaru, želim sretan Uskrs. Uz ovaj blagdan oduvijek se vezuje vjera u bolje sutra i nada u pobjedu svjetla i dobra. Neka taj značaj uskrsnog blagdana pred nama doista potakne sve u našoj Domovini na uzajamno poštovanje, na solidarnost među ljudima i na poštivanje različitosti i dostojanstva svakog čovjeka. Našim sugrađankama i sugrađanima koji sutra slave želim da uskrsni blagdan provedu mirno i radosno, sa svojim obiteljima i prijateljima. Sretan Uskrs, Hristos voskrese.", stoji u Milanovićevoj čestitci.