Čehok: "Župane, smatrate li i dalje da je bolje ići na jeftinije rješenje za bale?" Foto: Krešimir Đurić

Čehok: "Župane, smatrate li i dalje da je bolje ići na jeftinije rješenje za bale?"

IHR/Varaždinske vijesti | 29.11.2022. u 11:36h | Objavljeno u Aktualno

- Smatrate li i dalje da je bolje ići na jeftinije rješenje vezano uz bale? - zanimalo je vijećnika Ivana Čehoka na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Ustvrdio je kako u svijetlu najnovijih događaja i činjenica da je otvoren natječaj za balirani otpad koji nije pitanje samo Grada Varaždina nego i građana Varaždinske županije.

- Podsjećam župana da je još kao saborski zastupnik 2021. godine rekao da, nađe li SDP rješenje koje je za kunu jeftinije od 1030 kuna po toni,da će to podržati, znači da je HDZ to spreman podržati. Nakon godinu i pol nesposobne i lažljive vlasti gradske vlasti, mi ne da imamo nemamo nižu cijenu nego imamo cijenu od 2200 kuna, pri čemu ne možemo vratiti PDV i koliko se čini imat ćemo kamatnu stopu možda čak i pet posto. Je li vaš stav kao predsjednika županijske organizacije HDZ-a i aktualnog župana i dalje isti: da je trebalo pronaći rješenje koje će biti makar jednu kunu jeftinije. Smatrate li i dalje, s obzirom na to da sada imamo tri ugovora, koncesijski na 800 kuna plus PDV, ugovor iz 2008. od 1030 kuna plus PDV i ovaj koji još nije ugovor, ali je nabava provedena, od 2200 kuna. Smatrate li i dalje daje bolje ići u jeftinije rješenje? Mislim da bi taj odgovor svi mi morali znati - zanimalo je Čehoka na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

Aktualni župan Anđelko Stričak rekao je kako je još početkom godine jasno iznio svoj stav vezan uz bale, a to je da će Varaždinci očito morati tri puta platiti zbrinjavanje jednog te istog otpada.

- Sugerirao sam gradonačelniku da riješi ugovor o interventnom zbrinjavanju i koncesiju, što nije napravljeno nego se išlo u natječaj koji je tri puta skuplji nego ugovor i koncesija. Jedino rješenje je integralna nagodba. Ovo je za 230 posto skuplje. Ali, nije na Skupštini da donosi odluke, to je na Gradskom vijeću Varaždina. Da, bi bilo dobro da se uključe i općine na koje se to odnosi. Bilo bi dobro. No koliko mi je poznato načelnike do danas nitko ništa nije pitao - rekao je Stričak.