Čehok: Suradnja s Budimo grad je moguća; Budimo grad: Ne pada nam na pamet Foto: Krešimir Đurić/Martin Novosel

Čehok: Suradnja s Budimo grad je moguća; Budimo grad: Ne pada nam na pamet

Varaždinske vijesti | 24.5.2021. u 12:44h | Objavljeno u Aktualno

Iz platforme "Budimo grad" priopćenjem su reagirali na izjavu Ivana Čehoka kako "vjeruje da je s njima suradnja moguća". Riječ je izjavi koju je dao u emisiji "Varaždin info" VTV televizije.

- Budimo grad je jedna protestna udruga, to je jedna prosvjedna glasačka mašinerija koja se zapravo javila na valu stranke Možemo u Zagrebu. Oni su, vidimo, i u suradnji. To je uvijek moguće, to uvijek postoji, oni su preuzeli dio onoga našega uzleta, pokreta koji smo mi bili 2017. godine. Međutim, ja ne vidim baš da oni imaju neku posebnu ideološku ili stranačku platformu koju bi morali slijediti, dakle, ja vjerujem da je s njima suradnja moguća. Primijetio sam neke detalje u programu koji nama uopće nisu strani - rekao je, između ostalog, Čehok.

No ovu njegovu izjavu stigla je reakcija iz platforme "Budimo grad".

- Povodom izjave Ivana Čehoka da smatra mogućom suradnju njegove liste i Platforme Budimo grad, želimo se nedvosmisleno očitovati. S osobom koja ima 3 potvrđene optužnice za korupciju, s osobom koja je na ulazu u Varaždin uskladištila 100.000 tona otpada, s osobom koja je zadužila grad za preko 60 milijuna kuna da bi svojim suradnicima isplatila preplaćena zemljišta, s osobom koja građane vrijeđa s lažnih profila, s osobom koja svoje političke neistomišljenike naziva narkomanima bez djece i ništkoristima, s osobom koja kupuje glasove najranjivijih slojeva društva bajkama o izgradnji umirovljeničkog naselja, biotehnološkog parka sa 5000 novih radnih mjesta i koja aktivno sudjeluje u neviđenoj kampanji blaćenja i pljuvanja – nikad nam ne bi palo na pamet surađivati. Takva sugestija jednostavno je uvreda i našim biračima, i nama, i zdravom razumu - naveli su u priopćenju.