VIDEO Ivan Čehok predao vlast Nevenu Bosilju: Nema odmora, idemo raditi!

| 8.6.2021. u 13:18h | Objavljeno u Aktualno

Nakon četiri godine mandata te gubitka na izborima za gradonačelnika, Ivan Čehok je danas i službeno odstupio s pozicije gradonačelnika i predao vlast pobjedniku lokalnih izbora Nevenu Bosilju. Na promjeni vlasti, sada bivši gradonačelnik Čehok je naglasio da su novom gradonačelniku predali grad u odličnoj situaciji, s pozitivnom balancom u prihodima te brojnim investicijama.

- Prema podacima koje smo izvukli danas, predajemo grad koji je potpuno financijski stabilan. U prvih nekoliko mjeseci imamo 27 milijuna kuna plusa, što znači da je grad stabilan i čvrst i nemate ovakvih poteškoća kakvih ima u Zagrebu, Splitu i nekim drugim gradovima. Međutim, to su samo financijski pokazatelji. Rastu nam i fiskalni prihodi, što znači da je grad u punoj zaposlenosti i to nas dovodi do drugog dijela priče, a to je činjenica da mi ostvaljamo grad koji je gospodarski jedan od najsnažnijih u Hrvatskoj. Ostavljamo grad koji ima pozitivni prirodni prirast stanovništva zajedno sa Zagrebom i Zadrom u 2019. godini - rekao je Čehok i naglasio velik broj ostvarenih investicija u gospodarskoj zoni Brezje.

Nakon Čehoka, novi gradonačelnik je objavio da će već danas na službenim stranicama Grada Varaždina naći financijski izvještaj o stanju u Gradu kao dio predizbornog obećanja Nevena Bosilja koji je naglasio da će se Grad voditi transparentno i javno dostupno svim građanima.

- Mi smo danas dobili tri dokumenta i u cilju transparentnosti za koju smo rekli da će nam biti jedna od glavnih niti vodilja, sve te dokumente koje smo dobili ćemo tražiti od gradskih službi da stave na službenu web stranicu Grada Varaždina. I da budu dostupni ne samo mom zamjeniku i meni već i cjelokupnoj javnosti. Tako da ćemo svi kroz neko vrijeme vidjeti da li su svi ti podaci točni ili tu postoji nešto što nije dobro - rekao je Bosilj i naglasio da će se na Facebook stranici Grada Varaždina odblokirati građani kojima je bio zabranjen pristup.

- Nakon ovoga ćemo je i moj zamjenik krenuti u obliazak svih gradskih zaposlenika i svih gradskih ureda. Želimo se upoznati iako ih već poznamo kao gradski vijećnici zadnje četiri godine, ali napravit ćemo incijalne sastanke i nakon toga ćemo krenuti s pročelnicima i nema odmora, idemo raditi - rekao je Bosilj.