Čehok: Nećemo Bunića na nikakav sud časti!

vv | 15.7.2022. u 13:50h | Objavljeno u Aktualno

- Nećemo Bunića na nikakav sud časti jer mi se čvrsto držimo presumpcije nedužnosti - veli nam Ivan Čehok, varaždinski gradski vijećnik i čelnik nezavisne liste na kojoj je i Željko Bunić, pritvoreni bivši direktor Varkoma.

Čehok naglašava da nije upoznat s detaljima slučaja Pročistač budući da su izgubili izbore sredinom prošle godine, no zna da se izvođača teško nalazilo dulje vrijeme još dok je bio gradonačelnik.

- Provedeno je više natječaja, mislim, tri. Između ostalog, i zato jer je Bunić kao direktor Varkoma odbio platiti 25 milijuna kuna austrijskom konzorciju za van troškovničke radove, koji bi bilo navodno nužni za osiguranje jame. O tome je obavijestio i Hrvatske vode te je lani došlo do raskida ugovora - veli Čehok, dodajući da upravo zbog toga teško vidi Bunića kao nekoga tko pogoduje bilo kome.

Na trećoj javnoj nabavi, koja je raspisana krajem prošle godine, a završena 17. siječnja ove, jedini je ponuditelj bila zajednica na čelu s GK Grupom.

- Bunić tada nije bio direktor, a mi mjesecima nismo bili na vlasti. No, koliko vidim, sporno je to što je u projektu stajalo osiguranje građevinske jame na način koji bi to mogla samo GK Grupa. Međutim, kako mi vele stručnjaci, na isti način to mogu i drugi - ukazuje varaždinski gradski vijećnik.

Čehok u svemu vidi sličnosti s balama.

- Bojim se da će doći do obustave Aglomeracije, uz velike penale te da ćemo dobiti novi slučaj, koji će trajati godinama, kao i bale, koje će građani sada, sudeći po najavama vlasti, morati platiti skoro dvostruko više nego što bi to platili prije desetak godina da nije bilo onih koji su u svemu vidjeli kriminal kojeg nije bilo - zaključuje.