Čehok: Ne vjerujem da bi većina mogla biti stabilna i da bi ovakva vlast mogla opstati

Varaždinske vijesti | 16.4.2023. u 19:51h | Objavljeno u Aktualno

Zatvaranjem birališta u 19 sati, Ivan Čehok je kao i mnogi bio razočaran sa brojem birača koji su se odazvali na ove prijevremene izbore za Gradsko vijeće Varaždina.

- Ako je ostalo kao što je bilo oko 16:30 sati, to je najmanja izlasnost koliko ja pamtim, i to je poraz svih stranaka i lista, naravno najveći je poraz vladajuće većine, odnosno same gradske vlasti koja ima instrumente oglašavanja, promidžbe i animiranja građana. Očito svojim porukama nismo uspjeli privući birače, ali nije bilo ni sučeljavanja, osim zadnjih dana na dvije televizije na kojima nije ni bilo gradonačelnika, odnosno nositelja liste SDP-a. Sigurno je da je to loše, sama činjenica da je prije nepune dvije godine izašlo 50-ak posto građana govori o tome da građani vjerojatno ne procjenjuju da samo Gradsko vijeće ili promjena u Gradskom vijeću mogu nešto donijeti i po ovoj političkoj apstinenciji je sasvim sigurno da su bili i izbori za gradonačelnika, što smo mi i tražili, vjerujem da bi izlaznost bila kao i prije dvije, odnosno šest godina - rekao je Čehok, iako je naglasio da ne očekuje velike promjene te da bi se do kraja godine mogli održati i izbori za gradonačelnika.

 - Bez obzira na rezultate, ne vjerujem da bi ta većina mogla biti stabilna i da bi ovakva vlast mogla dalje opstati. oni su do kraja ogrezli u vrlo sumnjive aktivnosti, štetne za građane Varaždina, prepune nezakonitosti. Nisam institucije, ne želim se time baviti, ali ono što smo mi dobili od inspekcija, ministarstava, to je stvarno poražavajuće i uvjeren sam da oni taj mandat na ovakav način ne mogu završiti. Bilo bi bolje da smo sada išli u "opće" izbore, dakle za izvršno i predstavničko tijelo, jer najgore što se može je da četiri godine ostane ovakvo stanje. Da smo sad promijenili sve, imali bismo barem dvije godine stabilnu vlast koja bi nešto radila. Bez obzira na to tko će imati apsolutnu ili relativnu većinu, s obzirom na modus vladanja Nevena Bosilja, ovo će grad ponovno dovesti u organizacijski, kadrovski i financijski nered - istaknuo je Čehok.