„Čačić zna prepoznati samo svoj i interes suspektnih skupina“

| 26.10.2015. u 20:27h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su zbog nerješavanja bala reformisti ponovno prozvali čelnicu ORaH-a i bivšu ministricu zaštite okoliša Mirelu Holy, oglasili su iz varaždinskog ORaH-a.

- Reformisti i Ratko Čačić mogu se truditi koliko žele, ali nikada neće moći promijeniti činjenice. A činjenica je da je Ratko Čačić, kao prvi potpredsjednik tadašnje Vlade, nakon odlaska Mirele Holy s ministarske pozicije, zloupotrijebio svoju poziciju i natjerao dužnosnike Ministarstva zaštite okoliša i prirode da ponište Natječaj o interventnom izvozu bala iz Brezja i njihovo termičko zbrinjavanje izvan Hrvatske čime bi se ovaj veliki ekološki problem riješio još sredinom 2012. godine, ukazuju u ORaH-u.

Rješenje koje je inicirala ministrica Mirela Holy i koje je jedino trajno i održivo, naglašavaju u priopćenju, zaustavljeno je nakon njenog odlaska s pozicije ministrice.

- To potvrđuje i da je ministrica Holy smetala interesima tzv. otpadnih lobija i upravo je zbog tih interesa morala otići s funkcije. Poništenje interventnog izvoza bala Ratko Čačić nikada nije objasnio, a postavljamo pitanje je li ga o tome savjetovao direktno "kralj otpada" ili je odluku temeljio na svojoj (ne)sposobnosti koju je dokazao na (ne)provođenju cijelog niza ekonomski i okolišno štetnih projekata koje je gurao, primjerice HE Omble i TE Plomin C čije je realizacije najavljivao za sredinu 2012. iako je svakome tko imalo poznaje procedure bile potpuno jasno da se ovi projekti ne mogu realizirati prije 2017. godine. To samo ukazuje koliko je bivši prvi potpredsjednik Vlade stručan i uspješan ministar. Činjenice jasno pokazuju da Ratko Čačić zna prepoznati samo vlastiti interes i interes suspektnih interesnih skupina, u ovom slučaju iz područja otpada, ali ne i javni interes i rješavanje problema u interesu građana. Stoga je za "Balograd" odgovoran upravo - Ratko Čačić i njegovo 'mešetarenje'. Građani će to znati prepoznati na izborima, a ovim putem pozivamo stranku Reformista da i dalje nastave uvjeravati građane u to, poručuju iz ORaH-a.