Čačić: U Varaždinu očekujem da se riješimo kriminalca; Stričak: Vodili smo pozitivnu kampanju Foto: Krešimir Đurić

Čačić: U Varaždinu očekujem da se riješimo kriminalca; Stričak: Vodili smo pozitivnu kampanju

VV | 30.5.2021. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Svi kandidati za drugi krug izbora u utrci za gradonačelnika i župana u Varaždinu i Varaždinskoj županiji su dali svoj glas do podneva. Ivan Čehok i Neven Bosilj se bore za gradonačelnika, a Radimir Čačić i Anđelko Stričak za župana.

- Rekao bih da sam priličnog uvjerenja, ako se izađe u normalnom broju da ćemo pobijediti na razini županije. Na razini četiri općina i jednog grada gdje su kandidati Reformisti imamo ozbiljne šanse i očekujem pobjede. U gradu Varaždinu, vrlo, vrlo strastveno očekujem da se riješimo kriminala i kriminalaca - rekao je Radimir Čačić, varaždinski župan.

- Najprije bi čestitao građanima Dan državnosti. Kada smo prije 31 godinu krenuli putem neovisnosti i samostalnosti, kada smo krenuli stvarati našu suverenu, modernu domovinu. Svim Hrvaticama i Hrvatima, u zemlji i svijetu, sretan Dan državnosti. Kada govorimo o lokalnim izborima, poklopilo se da je opet danas bitan dan, pogtovo kada govorimo o HDZ-u u Varaždinskoj županiji i naravno očekujemo pobjedu. Vodili smo jednu primjerenu kampanju, pozitivnu. Promovirali smo naše kandidate i program, međutim, s druge strane smo naišli na jednu nekorektnu kampanju gdje je ne HDZ-u, ne onome, ne ovome. Uglavnom, umjesto ne, mi smo se vodili jednom kampanjom koja je bila za - rekao je Anđelko Stričak, kandidat HDZ-a za varaždinskog župana.