Bosilj: Vrijeme je za rješavanje prometnih problema - dodatna politizacija nije potrebna

vv | 26.7.2024. u 10:58h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin povukao je iz rada Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije svog predstavnika, Roberta Krajcera.

-Smatramo da naš predstavnik, svojom nazočnošću i radom ne može doprinijeti usklađivanju prometno preventivnih-aktivnosti sigurnosti u prometu na području Varaždinske županije, navodi varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u objašnjenju odluke.

Grad je, kako naglašava Bosilj, za rješenje prometnih problema, a ne za politiziranja.

-Grad Varaždin želi prometne probleme riješiti na najefikasniji i najekonomičniji način i očekuje podršku ne samo Varaždinske županije, već i nadležnog Ministarstva i Vlade Republike Hrvatske, ali bez nepotrebnog politiziranja, ukazuje varaždinski gradonačelnik u vezi razmatranja problematike podvožnjaka kod kolodvora, odnosno turbo-rotora na raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice.

U rješavanje prometnih problema Grada Varaždina, kako napominje, uključena struka te smatra da je "sazrelo vrijeme za njihovo rješavanje u interesu građana i sudionika u prometu".

-Grad Varaždin otvoren je i za druga mišljenja, no postojeći prometni problemi neće nestati i potrebno ih je riješiti, a da će uvijek biti nezadovoljnih sudionika, odnosno građana to se ne može izbjeći, ukazuje Bosilj, napominjući da dodatna politizacija problema nije potrebna.