Bosilj uzvratio: "U 'poslu' izmišljanja, podmetanja i politikanstva uskoro bivši župan poseban je majstor" Foto: Ilustracija

Bosilj uzvratio: "U 'poslu' izmišljanja, podmetanja i politikanstva uskoro bivši župan poseban je majstor"

VV | 26.10.2024. u 17:26h | Objavljeno u Aktualno

- Temeljem netočnih informacija i ružnih insinuacija koje je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u protekla dva dana obmanjivao javnost, u vezi čestitke povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi - oglasio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj priopćenjem na današnje najnovije očitovanje varaždinskog župana.

- Stričak: "Tako 'profesionalno' započeti kampanju mogu samo profesionalci laži i obmana"

- Žalosti spoznaja da u pomanjkanju stvarnih sadržaja, važnih političkih odluka i projekata kojima će život građanima učiniti boljim, pojedini politički akteri nastoje izmišljati i podmetati svojim protivnicima. A u tom je "poslu“ izmišljanja, podmetanja i politikanstva uskoro bivši župan poseban majstor. Kad bi se organiziralo svjetsko natjecanje u izmišljanju i podmetanju, Stričak bi se vrlo lako plasirao na završno natjecanje - navodi Bosilj u priopćenju i dodaje kako je ružno da se uopće bavimo ovakvim temama koje niti na koji način ne pridonose boljitku naših ljudi.

- Neshvatljivo mi je da se uskoro bivši župan na ovako ružan pokušaj nastoji baviti ovom humanom temom kakva je darivanje krvi. A njegova posvećenost ovom nadasve humanom činu, darivanju krvi, ne dolazi iz želje da pokaže svojim primjerom ili pozivom za darivanjem krvi, već iz činjenica da ima problema s čitanjem uz razumijevanje pročitanog. Na njegovu veliku žalost, to smo već prethodno imali priliku vidjeti i spoznati, pa o tome neću trošiti riječi. Kako iz prve objave uskoro bivši župan nije uspio razumjeti sve napisano, ponovit ću samo najvažnije informacije iz vijesti koju sam objavio na Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Prvo, u objavi na osobnom Facebook profilu jasno piše da sam NEDAVNO darivao krv ususret jučerašnjem Danu dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se obilježava svake godine 25. listopada. Objava Grada Varaždina jasno naglašava kako sam, povodom tog dana, odlučio darovati krv kao simboličnu gestu i poziv građanima da slijede taj primjer. Drugo, kao službeni predstavnik Grada Varaždina boravim u Narodnoj Republici Kini od 19. do 29. listopada na Seminaru o lokalnoj upravi u Hrvatskoj. U ovoj je delegaciji iz naše zemlje bilo i petnaestak drugih gradonačelnika hrvatskih gradova, predsjednika i članova gradskih vijeća te članova nacionalnog parlamenta, te novinarka jedne nacionalne televizije. Sve troškove putovanja i boravka, snosi kineska strana. U tome nema ništa sporno ni tajnovito. Osim za našeg uskoro bivšeg župana - navodi Bosilj i dodaje kako za kraj ostaje samo žal za spoznajom u što je Stričak, uskoro bivši župan pretvorio službe naše Županije, pa se županija kao institucija bavi isljedništvom (i lažnim optužbama političkih protivnika).

- U namjeri da se zatvori ova priča, u koju je na vrlo nesmotren i neprikladan način uskoro bivši župan uključio i Opću bolnicu Varaždin, odlučio sam podijeliti svoju Knjižicu dobrovoljnog davanja krvi. Iz potvrde o darivanju krvi jasno je ono što je i napisano u službenoj objavi na stranicama Grada Varaždina: ključna riječ NEDAVNO se vidi iz datuma darivanja (17.10.2024.). Nadam se da će sada napokon ova priča biti jasna i uskoro bivšem županu Stričaku. I da ponovim, darivanje krvi smatram činom solidarnosti i humanosti. Uopće ne sumnjam da će ovu objavu naše građanke i građani razumjeti upravo onako kako je i zamišljeno: davanje krvi nije i ne smije biti politička tema. To je čin čiste ljudske humanosti i želje da se pomogne onima kojima je u najtežim trenucima pomoć potrebna. A tu nema mjesta politici - poručio je.